Västerbottensfylld pannbiff med fänkålsbräserad lök och jordärtskocksstomp

Västerbottensfylld pannbiff med fänkålsbräserad lök och jordärtskocksstomp

Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Äggula
  • balsamvinäger
  • kycklingbuljong
  • mjölk
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Ströbröd
¼ dl
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Äggula
1 st
(Ägg)
Salt
2 krm
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Riven Västerbottensost
50 g
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Fänkålsfrö
1 tsk
Gul lök
1 st
Vetemjöl
1 tsk
(Vete)
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Jordärtskocka
250 g
Mospotatis
450 g
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Smör
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Krasse
1 förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
677 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
65 g
Protein:
42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
Skala jordärtskocka och skär i små bitar. Skala och halvera mospotatis. Koka allt mjukt i en kastrull med lättsaltat vatten. 
Blanda ströbröd, mjölk, äggula, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och riven Västerbottensost. Forma smeten till två lika stora biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek pannbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form (spara stekpannan till punkt 4). Tillaga klart biffarna mitt i ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Mortla fänkålsfrö i en mortel. Strimla gul lök. Stek löken på medelvärme i den använda stekpannan ca 4 min. Krydda med mortlade fänkålsfrön. Pudra över vetemjöl. Blanda ner balsamvinäger, kinesisk soja, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min.
Häll av potatis och jordärtskocka och vispa sönder allt med en elvisp eller ballongvisp. Tillsätt mjölk och lite smör, vispa ihop till ett stomp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Servera Västerbottensfyllda pannbiffar med fänkålsbräserad lök och jordärtskocksstomp. Toppa med krasse.
Smaklig måltid!