Västerbottensfylld pannbiff med fänkålsbräserad lök och jordärtskocksstomp
40

Västerbottensfylld pannbiff med fänkålsbräserad lök och jordärtskocksstomp

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • ströbröd
  • mjölk
  • äggula
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • balsamvinäger
  • vatten
  • kycklingbuljong

Pannbiff

Ströbröd
¼ dl
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Äggula (Ägg)
1 st
Salt
2 krm
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Riven Västerbottensost (Mjölk)
50 g
Smör (Mjölk)

Fänkålsbräserad lök

Fänkålsfrö
1 tsk
Gul lök
1 st
Vetemjöl (Vete)
1 tsk
Balsamvinäger
1 msk
Kinesisk soja (Sojabönor, Vete)
1 tsk
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
½ tärning

Jordärtskocksstomp

Jordärtskocka
250 g
Mospotatis
450 g
Mjölk (Mjölk)
½ dl
Smör (Mjölk)
Salt
Svartpeppar

Topping

Krasse
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 677 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 65 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 175°C (varmluft) eller 200°C (vanlig).
  2. Jordärtskocksstomp: Skala jordärtskocka och skär i små bitar. Skala och halvera mospotatis. Koka allt mjukt i en kastrull med lättsaltat vatten. 
  3. Pannbiff: Blanda ströbröd, mjölk, äggula, salt och nymald svartpeppar i en bunke. Blanda ner nötfärs och riven Västerbottensost. Forma smeten till två lika stora biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek pannbiffarna ca 2 min per sida. Lägg över i en ugnsfast form (spara stekpannan till punkt 4). Tillaga klart biffarna mitt i ugnen ca 15 min, tills biffarna är helt genomstekta (innertemp 72°C).
  4. Fänkålsbräserad lök: Mortla fänkålsfrö i en mortel. Strimla gul lök. Stek löken på medelvärme i den använda stekpannan ca 4 min. Krydda med mortlade fänkålsfrön. Pudra över vetemjöl. Blanda ner balsamvinäger, kinesisk soja, vatten och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 3 min.
  5. Jordärtskocksstomp: Häll av potatis och jordärtskocka och vispa sönder allt med en elvisp eller ballongvisp. Tillsätt mjölk och lite smör, vispa ihop till ett stomp. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera Västerbottensfyllda pannbiffar med fänkålsbräserad lök och jordärtskocksstomp. Toppa med krasse.