Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
- flytande honung
- vetemjöl
- smör
Rostade rödbetor
Kokt rödbeta
½ förp
Olivolja
½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Flytande honung
1 tsk
Ruccola
65 g
Smörstekt torsk
Kapris
1 burk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Olivolja
1 tsk
Citronsås
Citron
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar
Tillbehör
Potatis
450 g
Näringsvärde per portion
- Energi 585 kcal
- Fett 20 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
- Koka potatis i lättsaltat vatten.
- Rostade rödbetor: Klyfta rödbetor och lägg i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Ringla över honung. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.
- Smörstekt torsk: Häll av kapris. Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd runt fisken i mjölet. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek torsk och kapris ca 3 min, tills fisken är klar. Lägg fisken på en tallrik och stek kaprisen ytterligare någon minut, tills den är knaprig.
- Citronsås: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med citronskal, lite salt och nymald svartpeppar.
- Blanda ruccola med de rostade rödbetorna. Klyfta den använda citronen. Servera smörstekt torsk med nykokt potatis, rostade rödbetor, citronklyfta och kall citronsås.