Smörstekt torsk med rödbetor, knaprig kapris och kall citronsås
30

Smörstekt torsk med rödbetor, knaprig kapris och kall citronsås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • flytande honung
  • vetemjöl
  • smör

Rostade rödbetor

Kokt rödbeta
½ förp
Olivolja
½ msk
Balsamvinäger
1 msk
Salt
2 krm
Svartpeppar
Flytande honung
1 tsk
Ruccola
65 g

Smörstekt torsk

Kapris
1 burk
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Vetemjöl (Vete)
½ dl
Smör (Mjölk)
1 msk
Olivolja
1 tsk

Citronsås

Citron
1 st
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 ½ dl
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Potatis
450 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 585 kcal
  • Fett 20 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 37 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Koka potatis i lättsaltat vatten.
  3. Rostade rödbetor: Klyfta rödbetor och lägg i en smord ugnsform. Blanda med olivolja, balsamvinäger, salt och lite nymald svartpeppar. Ringla över honung. Rosta högt upp i ugnen ca 15 min, tills de fått fin färg.
  4. Smörstekt torsk: Häll av kapris. Krydda torskfilé med salt och nymald svartpeppar. Lägg vetemjöl på en tallrik och vänd runt fisken i mjölet. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna. Stek torsk och kapris ca 3 min, tills fisken är klar. Lägg fisken på en tallrik och stek kaprisen ytterligare någon minut, tills den är knaprig.
  5. Citronsås: Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med citronskal, lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Blanda ruccola med de rostade rödbetorna. Klyfta den använda citronen. Servera smörstekt torsk med nykokt potatis, rostade rödbetor, citronklyfta och kall citronsås.