Laktosfri
Utan gluten
Thailändsk kalkonfärs med kokosgrädde, lime och pak choy
Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Fisk·
- Sojabönor
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- sambal oelek
- vitlök
Lime
½ st
Kålrabbi
½ st
Salt
½ tsk
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Pak choy
½ st
Olja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Kokosmjölk
1 ⅕ dl
Fisksås
1 msk
Japansk sojasås
1 msk
Kycklingbuljong
¼ påse
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 657 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Hacka bananschalottenlök. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär pak choy i mindre bitar.
Skala kålrabbi med en vass kniv. Strimla tunt och lägg i en skål. Blanda väl med rivet limeskal, pressad saft från limen och salt.
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs kalkonfärs på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt lök, riven ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min.
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, japansk soja, smulad kycklingbuljong och sambal oelek (efter egen smak) till grytan. Koka upp och sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt. Rör ner pak choy och låt allt bli varmt, ca 1 min.
Servera thailändsk kalkonfärs med limemarinerad kålrabbi och jasminris.
Smaklig måltid!