Thailändsk kalkonfärs med kokosgrädde, lime och pak choy
Laktosfri
Utan gluten

Thailändsk kalkonfärs med kokosgrädde, lime och pak choy

Nytt recept
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • sambal oelek
  • vitlök
Lime
½ st
Kålrabbi
½ st
Salt
½ tsk
Ingefära
½ bit
Bananschalottenlök
1 st
Pak choy
½ st
Olja
Kalkonfärs
300 g
Vitlök
1 klyfta
Kokosmjölk
1 ⅕ dl
Fisksås
1 msk
(Fisk)
Japansk sojasås
1 msk
(Sojabönor)
Kycklingbuljong
¼ påse
Sambal oelek
½ tsk
Salt
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
657 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
69 g
Protein:
39 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk). Hacka bananschalottenlök. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Skär pak choy i mindre bitar.
 Skala kålrabbi med en vass kniv. Strimla tunt och lägg i en skål. Blanda väl med rivet limeskal, pressad saft från limen och salt. 
Hetta upp lite neutral olja i en rymlig stekpanna eller stekgryta. Fräs kalkonfärs på hög värme ca 4 min. Sänk till medelvärme. Tillsätt lök, riven ingefära och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 2 min. 
Tillsätt kokosmjölk, fisksås, japansk soja, smulad kycklingbuljong och sambal oelek (efter egen smak) till grytan. Koka upp och sjud ca 5 min, tills färsen är helt genomstekt. Smaka av med lite salt. Rör ner pak choy och låt allt bli varmt, ca 1 min.
Servera thailändsk kalkonfärs med limemarinerad kålrabbi och jasminris. 
Smaklig måltid!