Fläskkotlett med bearnaisesmör och tomatsallad
35
Utan gluten

Fläskkotlett med bearnaisesmör och tomatsallad

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • olivolja
  • vitlök
  • salt
  • svartpeppar
  • rödvinsvinäger
  • rumsvarmt smör
  • smör

Ugnsrostad potatis

Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
½ tsk
Salt
Svartpeppar

Bearnaisesmör

Bladpersilja
10 g
Rödlök
½ st
Torkad dragon
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Rumsvarmt smör (Mjölk)
25 g

Tomatsallad

Cocktailtomater
250 g
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Smörstekt fläskkotlett

Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
Näringsvärde per portion
  • Energi 506 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 41 g
  • Protein 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Ugnsrostad potatis: Lägg småpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök, torkad dragon, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
  3. Bearnaisesmör: Finhacka bladpersilja och rödlök. Lägg i en skål med torkad dragon, rödvinsvinäger och salt. Tillsätt rumsvarmt smör och mosa ihop allt med en gaffel.
  4. Tomatsallad: Halvera cocktailtomater och finhacka rödlök. Lägg i en skål och blanda med ruccola, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
  5. Smörstekt fläskkotlett: Skär fläskkotlett i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Servera nystekt fläskkotlett med bearnaisesmör, tomatsallad och rostad potatis.