Utan gluten
Fläskkotlett med bearnaisesmör och tomatsallad
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- rumsvarmt smör
- salt
- smör
- svartpeppar
- vitlök
Småpotatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Torkad dragon
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Rödlök
½ st
Torkad dragon
1 tsk
Rödvinsvinäger
½ tsk
Salt
1 krm
Rumsvarmt smör
25 g
Cocktailtomater
250 g
Rödlök
½ st
Ruccola
30 g
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Fläskkotlett
300 g
Salt
Svartpeppar
Smör
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 506 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 41 g
- Protein:
- 36 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Lägg småpotatis på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, pressad vitlök, torkad dragon, lite salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min.
Finhacka bladpersilja och rödlök. Lägg i en skål med torkad dragon, rödvinsvinäger och salt. Tillsätt rumsvarmt smör och mosa ihop allt med en gaffel.
Halvera cocktailtomater och finhacka rödlök. Lägg i en skål och blanda med ruccola, lite olivolja, salt och nymald svartpeppar.
Skär fläskkotlett i ca 2 cm tjocka skivor. Krydda med lite salt och nymald svartpeppar. Hetta upp lite smör i en stekpanna och stek köttet ca 4 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Servera nystekt fläskkotlett med bearnaisesmör, tomatsallad och rostad potatis.
Smaklig måltid!