Kyckling i dillsås med höstens rotsaker
35

Kyckling i dillsås med höstens rotsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • selleri,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • smör
  • vetemjöl
  • vatten
  • kycklingbuljong
  • socker
  • ättiksprit (12%)

Rotsaker

Rotselleri (Selleri)
200 g
Morötter
300 g
Bakpotatis
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Kyckling

Kycklingfilé
300 g
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Smör (Mjölk)
1 tsk

Sötsyrlig dillsås

Rödlök
½ st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Vetemjöl (Vete)
2 tsk
Vatten
2 dl
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Dill
10 g
Socker
1 tsk
Ättiksprit (12%)
1 tsk
Salt
Svartpeppar

Tillbehör

Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 636 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 57 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
  2. Rotsaker: Skala och skär rotselleri och morötter i mindre bitar. Tärna bakpotatis. Klyfta rödlök.
  3. Lägg potatis, rotselleri och morot på en ugnsplåt och blanda med olivolja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta rotsakerna i övre delen av ugnen ca 20 min. Tillsätt rödlök och tillaga allt i ytterligare ca 5 min.
  4. Kyckling: Krydda kycklingfilé med salt och lite nymald svartpeppar. Hetta upp smör i en stekpanna och bryn kycklingen runt om. Lägg över i en ugnsform och tillaga klart i nedre delen av ugnen (under rotfrukterna) ca 18 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  5. Sötsyrlig dillsås: Finhacka rödlök. Hetta upp smör i en liten kastrull och fräs löken hastigt utan att den får färg. Pudra ner vetemjöl. Vispa ner vatten, vispgrädde och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda ca 5 min.
  6. Finhacka dill. Blanda ner socker, ättiksprit och dill i såsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Dela tomat i mindre bitar. Blanda med ruccola i en skål.
  8. Servera nystekt kyckling med sötsyrlig dillsås, rostade rotfrukter och sallad.