Vegetariskt
Lasagne alle melanzane - vegetarisk auberginelasagne
3.94 (700)
Under 50 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
2 krm
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Torkad oregano
½ msk
Balsamvinäger
½ msk
Torkad basilika
1 tsk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ tärning
Svartpeppar
Mozzarella
1 förp
Formaggio
50 g
Lasagneplattor
125 g
Ruccola
30 g
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Balsamvinäger
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 551 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 30 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Skär aubergine i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, torkad oregano, balsamvinäger, torkad basilika, socker, smulad grönsaksbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min.
Bryt mozzarella i bitar. Grovriv formaggio. Bred ut lite tomatsås i en ugnsform (ca 15x20 cm). Varva lasagneplattor, tomatsås, aubergine, mozzarella och formaggio i formen. Gratinera lasagnen mitt i ugnen ca 20 min.
Lägg upp ruccola och cocktailtomater i en skål och dressa med lite olivolja och balsamvinäger.
Servera lasagne alle melanzane med ruccolasallad.
Smaklig måltid!