Pork fajitas med kryddig yoghurt och grönsaker
25

Pork fajitas med kryddig yoghurt och grönsaker

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • mild senap
  • salt
  • sambal oelek

Pork fajitas

Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Mild senap (Senap)
2 msk
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Gul paprika
1 st
Fläskkotlett
300 g

Kryddig yoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Sambal oelek
½ tsk
Curry
2 krm
Salt
1 krm

Till servering

Tomat
2 st
Babyspenat
65 g
Minitortilla (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
  • Energi 713 kcal
  • Fett 28 g
  • Kolhydrater 69 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Värm gärna bröden i en het, torr stekpanna!

  1. Pork fajitas: Blanda olivolja, pressad vitlök, mild senap, paprikapulver och salt i en rymlig bunke. Strimla gul paprika. Skär fläskkotlett i tunna strimlor och blanda ner i bunken. Ställ åt sidan.
  2. Kryddig yoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, sambal oelek, curry och salt.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kött och marinad på medelvärme ca 2 min. Tillsätt gul paprika och fräs ytterligare ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  4. Tärna tomat. Lägg upp tomat och babyspenat i skålar.
  5. Servera pork fajitas i tortillabröd med grönsaker och kryddig yoghurt!