Pork fajitas med kryddig yoghurt och grönsaker
Nytt recept
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mild senap
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- vitlök
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Mild senap
2 msk
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Gul paprika
1 st
Fläskkotlett
300 g
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Sambal oelek
½ tsk
Curry
2 krm
Salt
1 krm
Tomat
2 st
Babyspenat
65 g
Minitortilla
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 712 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 69 g
- Protein:
- 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna bröden i en het, torr stekpanna!
Blanda olivolja, pressad vitlök, mild senap, paprikapulver och salt i en rymlig bunke. Strimla gul paprika. Skär fläskkotlett i tunna strimlor och blanda ner i bunken. Ställ åt sidan.
Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, sambal oelek, curry och salt.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kött och marinad på medelvärme ca 2 min. Tillsätt gul paprika och fräs ytterligare ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Tärna tomat. Lägg upp tomat och babyspenat i skålar.
Servera pork fajitas i tortillabröd med grönsaker och kryddig yoghurt!
Smaklig måltid!