Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- senap,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vitlök
- mild senap
- salt
- sambal oelek
Pork fajitas
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Mild senap (Senap)
2 msk
Paprikapulver
½ msk
Salt
½ tsk
Gul paprika
1 st
Fläskkotlett
300 g
Kryddig yoghurt
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Sambal oelek
½ tsk
Curry
2 krm
Salt
1 krm
Till servering
Tomat
2 st
Babyspenat
65 g
Minitortilla (Vete)
1 förp
Näringsvärde per portion
- Energi 713 kcal
- Fett 28 g
- Kolhydrater 69 g
- Protein 45 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Värm gärna bröden i en het, torr stekpanna!
- Pork fajitas: Blanda olivolja, pressad vitlök, mild senap, paprikapulver och salt i en rymlig bunke. Strimla gul paprika. Skär fläskkotlett i tunna strimlor och blanda ner i bunken. Ställ åt sidan.
- Kryddig yoghurt: Lägg matyoghurt i en skål. Blanda med pressad vitlök, olivolja, sambal oelek, curry och salt.
- Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kött och marinad på medelvärme ca 2 min. Tillsätt gul paprika och fräs ytterligare ca 3 min, tills köttet är helt genomstekt (innertemp 72°C).
- Tärna tomat. Lägg upp tomat och babyspenat i skålar.
- Servera pork fajitas i tortillabröd med grönsaker och kryddig yoghurt!