Pasta med oreganodoftande köttfärssås och parmesan
20

Pasta med oreganodoftande köttfärssås och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • tomatpuré
  • vitlök
  • kycklingbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Tillbehör

Linguine (Vete)
200 g
Morot
2 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit

Köttfärssås

Bananschalottenlök
1 st
Tomat
1 st
Smör (Mjölk)
1 tsk
Nötfärs
250 g
Pizzasås
1 förp
Tomatpuré
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Kycklingbuljong
½ tärning
Torkad oregano
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 718 kcal
  • Fett 22 g
  • Kolhydrater 87 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen. 
  2. Skala och dela morötter i stavar.
  3. Köttfärssås: Klyfta bananschalottenlök och tärna tomat. Hetta upp smör i en stekgryta. Bryn lök, tomat och nötfärs ca 3 min.
  4. Tillsätt pizzasås, tomatpuré, pressad vitlök och smulad kycklingbuljong. Låt puttra ca 6 min. Rör ner torkad oregano mot slutet. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Finriv parmesanost. Servera oreganodoftande köttfärssås med nykokt linguine, morötter och riven parmesan.