Pasta med italienska vegofrikadeller i kryddig tomatsås och pinjenötter
20-30
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med italienska vegofrikadeller i kryddig tomatsås och pinjenötter

Ingredienser

Allergener
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • svartpeppar
  • olivolja
  • vatten
  • socker

Vegofrikadeller

Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Vegetarisk färs
1 förp
Ströbröd (Vete)
⅓ förp
Salt
2 krm
Svartpeppar
Olivolja

Tomatsås

Bananschalottenlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Cocktailtomater
250 g
Olivolja
Torkad timjan
1 tsk
Tomatpuré
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Chili flakes
1 krm
Grönsaksbuljong
1 påse
Socker
2 tsk
Salt
Svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Ruccola
30 g
Pinjenötter
10 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 751 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 101 g
  • Protein 35 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Rosta gärna pinjenötterna i en torr och het stekpanna innan servering!

  1. Koka upp rikligt med lättsaltat vatten till pastakoket i steg 5.
  2. Vegofrikadeller: Finriv bananschalottenlök och vitlök. Lägg i en bunke och blanda med vegetarisk färs, ströbröd, salt och lite nymald svartpeppar. Forma färsen till 8 bollar.
  3. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek frikadellerna ca 2 min tills de fått yta och färg. Lägg på ett fat och spara stekpannan.
  4. Tomatsås: Finhacka bananschalottenlök och vitlök. Halvera cocktailtomater. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan. Fräs lök och vitlök ca 2 min. Tillsätt torkad timjan och tomatpuré. Låt fräsa ytterligare ca 1 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, chili flakes, grönsaksbuljong och socker. Låt såsen sjuda på låg värme ca 10 min.
  5. Till servering: Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  6. Tomatsås: Blanda ner frikadellerna och cocktailtomaterna i tomatsåsen. Låt sjuda ytterligare 3-4 min på svag värme tills frikadellerna är genomvarma. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  7. Servera vegofrikadeller i tomatsås med linguine. Toppa med ruccola och pinjenötter (se tips).