Löpefri
Halloumipasta med tomatsås och plockgrönsaker
Nytt recept
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Kycklingbuljong
- mild senap
- mjölk
- olivolja
- socker
- vitlök
Mezze maniche rigate
200 g
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Kons. körsbärstomater
½ förp
Mjölk
1 dl
Kycklingbuljong
½ tärning
Mild senap
1 tsk
Socker
½ tsk
Torkad oregano
1 tsk
Torkad basilika
1 tsk
Halloumi
180 g
Olivolja
Morot
1 st
Gurka
½ st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 754 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 90 g
- Protein:
- 39 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka pasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Dela röd paprika i mindre bitar.
Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna och fräs lök och pressad vitlök ca 1 min, utan att det får färg.
Tillsätt paprika, konserverade körsbärstomater, mjölk, smulad kycklingbuljong, mild senap, socker, torkad oregano och torkad basilika till pannan. Låt puttra på svag värme ca 6 min.
Dela halloumi i skivor. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin någon minut per sida, tills den fått fin färg. Det går också fint att grilla osten i en grillpanna.
Skala morot. Skär morot och gurka i stavar. Lägg upp i skålar.
Servera nystekt halloumi med tomatsås, nykokt pasta och grönsaker.
Smaklig måltid!