Bönburgare med majs, morot och BBQ-sås

ViktVäktarna

Kalorismart
Laktosfri
Vegetariskt

Bönburgare med majs, morot och BBQ-sås

2.9 (221)
Under 45 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • svartpeppar
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
¼ förp
Chili flakes
2 krm
Svarta bönor
1 förp
Morot
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Majs
1 förp
Majsstärkelse
1 msk
Ströbröd
¼ förp
(Vete)
Ägg
1 st
(Ägg)
Olja
1 tsk
Romansallad
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Hamburgerbröd
2 st
(Vete)
BBQ-sås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
Energi:
437 kcal
Fett:
11 g
Kolhydrater:
66 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Låt biffarna få en fin stekyta innan du vänder dem.

Finhacka rödlök. Lägg i en skål och pressa i vitlök. Blanda ner tomatpuré och chili flakes. 
Häll av och skölj svarta bönor, blanda ner dem i lökblandningen och mosa grovt. Riv morötter fint och blanda ner i bönröran. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt avhälld majs, majsstärkelse, ströbröd och ägg. Blanda ihop allt till en smet och låt vila i ca 5 minuter.
Bryt romansallad i mindre bitar. Skiva tomat och rödlök tunt.
 Forma smeten till biffar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 5 min per sida (se tips!). Var försiktig när du vänder dem så att de inte går sönder. 
Servera bönburgare i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och BBQ-sås.  
Smaklig måltid!