ViktVäktarna
Kalorismart
Laktosfri
Vegetariskt
Bönburgare med majs, morot och BBQ-sås
2.9 (221)
Under 45 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- svartpeppar
Rödlök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
¼ förp
Chili flakes
2 krm
Svarta bönor
1 förp
Morot
1 st
Salt
½ tsk
Svartpeppar
1 krm
Majs
1 förp
Majsstärkelse
1 msk
Ströbröd
¼ förp
Ägg
1 st
Olja
1 tsk
Romansallad
½ st
Tomat
1 st
Rödlök
½ st
Hamburgerbröd
2 st
BBQ-sås
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 437 kcal
- Fett:
- 11 g
- Kolhydrater:
- 66 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Låt biffarna få en fin stekyta innan du vänder dem.
Finhacka rödlök. Lägg i en skål och pressa i vitlök. Blanda ner tomatpuré och chili flakes.
Häll av och skölj svarta bönor, blanda ner dem i lökblandningen och mosa grovt. Riv morötter fint och blanda ner i bönröran. Krydda med salt och nymald svartpeppar.
Tillsätt avhälld majs, majsstärkelse, ströbröd och ägg. Blanda ihop allt till en smet och låt vila i ca 5 minuter.
Bryt romansallad i mindre bitar. Skiva tomat och rödlök tunt.
Forma smeten till biffar. Hetta upp neutral olja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 5 min per sida (se tips!). Var försiktig när du vänder dem så att de inte går sönder.
Servera bönburgare i hamburgerbröd med sallad, tomat, lök och BBQ-sås.
Smaklig måltid!