Veganbowl med kanelrostad sötpotatis, avokado och jordnötter
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Veganbowl med kanelrostad sötpotatis, avokado och jordnötter

3.74 (108)
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Jordnötter
    ·
  • Havre

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Belugalinser
125 g
Avokado
1 st
Jordnötter
40 g
(Jordnötter)
Koriander
20 g
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Malen kanel
1 krm
Salt
1 krm
Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Imat fraiche
1 dl
(Havre)
Salt
1 krm
Rödkål
250 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
686 kcal
Fett:
31 g
Kolhydrater:
75 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
Skär sötpotatis i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, malen kanel och salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
Finhacka röd chili (se tips!) och vitlök. Lägg hälften av imat fraiche, chili, vitlök och salt i en mixerbunke. Mixa slätt. Häll över i en skål och blanda med resten av imat fraichen.
Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt.
Skiva avokado. Grovhacka jordnötter och koriander.
Fördela belugalinser, kanelrostad sötpotatis, rödkål och avokado i 2 skålar. Toppa med jordnötter och koriander. Servera med chilidressing.
Smaklig måltid!