Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Veganbowl med kanelrostad sötpotatis, avokado och jordnötter
3.74 (108)
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Havre
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- vitlök
- vitvinsvinäger
Belugalinser
125 g
Avokado
1 st
Jordnötter
40 g
Koriander
20 g
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Malen kanel
1 krm
Salt
1 krm
Röd chili
½-1 st
Vitlök
1 klyfta
Imat fraiche
1 dl
Salt
1 krm
Rödkål
250 g
Vitvinsvinäger
1 tsk
Salt
1 krm
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 686 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 75 g
- Protein:
- 27 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka belugalinser enligt anvisning på förpackningen.
Skär sötpotatis i tärningar. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja, malen kanel och salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
Finhacka röd chili (se tips!) och vitlök. Lägg hälften av imat fraiche, chili, vitlök och salt i en mixerbunke. Mixa slätt. Häll över i en skål och blanda med resten av imat fraichen.
Strimla rödkål tunt, gärna med mandolin. Lägg i en skål och blanda med vitvinsvinäger och salt.
Skiva avokado. Grovhacka jordnötter och koriander.
Fördela belugalinser, kanelrostad sötpotatis, rödkål och avokado i 2 skålar. Toppa med jordnötter och koriander. Servera med chilidressing.
Smaklig måltid!