Utan gluten
Vitlöksdoftande kycklingspett med rostade rotsaker och citronyoghurt
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flytande honung
- grillspett
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Potatis
450 g
Morot
2 st
Olivolja
Salt
Kycklingfilé
300 g
Vitlök
2 klyfta
Torkad dragon
1 tsk
Olivolja
2 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Grillspett
2 st
Citron
1 st
Matyoghurt
1 dl
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
2 tsk
Flytande honung
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Salt
Tomat
1 st
Gurka
1 st
Rödlök
½ st
Olivolja
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 628 kcal
- Fett:
- 27 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 43 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Klyfta potatis och morot. Lägg i en smord ugnsform. Ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, tills potatisen är klar.
Skär kycklingfilé i 2x2 cm stora bitar, lägg i en bunke. Blanda med pressad vitlök, torkad dragon, olivolja, salt och lite svartpeppar. Låt stå ca 10 min.
Skölj citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, olivolja, honung och spiskummin. Smaka av med lite salt. Klyfta den använda citronen.
Tärna tomat och skär gurka i halvmånar. Finhacka rödlök. Lägg allt i en salladsskål och blanda med olivolja, lite salt och nymald svartpeppar. Det går givetvis bra att istället servera grönsakerna i separata skålar.
Trä upp kycklingen på grillspett. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna. Stek kycklingspetten ca 10 min runt om på medelvärme, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Servera vitlöksdoftande kycklingspett med rostade rotsaker, citronyoghurt, sallad och citronklyfta.
Smaklig måltid!