Löpefri
Utan gluten
Halloumipytt med stekt ägg och inlagda rödbetor
Nytt recept
Under 45 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Ägg
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- olja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Kålrot
200 g
Potatis
450 g
Gul lök
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olja
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Halloumi
180 g
Kokt rödbeta
1 förp
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Ägg
2 st
Olja
Mâchesallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 661 kcal
- Fett:
- 31 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 35 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Skala kålrot med en vass kniv. Skär kålrot, potatis och gul lök i tärningar. Lägg allt på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite neutral olja, salt och lite nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 30 min. Rör om efter halva tiden.
Skär rödbetor i skivor. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en kastrull. Ta från värmen och lägg ner de skivade rödbetorna. Låt stå tills servering.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek äggen ca 3 min, gulan får gärna vara lös. Lägg över på en tallrik och spara pannan.
Tärna halloumi. Hetta upp den använda stekpannan och stek halloumin runt om tills den fått fin färg. Blanda med de rostade rotfrukterna.
Toppa halloumipytten med mâchesallad och stekt ägg. Servera med inlagda rödbetor.
Smaklig måltid!