Asiatisk kalkonfärs med kimchi och risnudlar
Kalorismart
Laktosfri
Utan gluten

Asiatisk kalkonfärs med kimchi

och risnudlar
3.94 (197)
Under 30 min
13 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Tomatpuré
1 förp
Vitvinsvinäger 15ml
½ påse
(Svaveldioxid)
Malen ingefära
1 påse
Chili flakes
½-1 förp
Vitlök
1 klyfta
Socker
½ msk
Salt
1 krm
Salladskål
300 g
Salladslök
¾ förp
Olja
1 msk
Kalkonfärs
300 g
Salt
2 krm
Malen ingefära
1 påse
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 dl
Kycklingbuljong
½ påse
Socker
1 tsk
Risnudlar
½ förp
Koriander
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
542 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten i en kastrull till nudelkoket i steg 3.
Blanda tomatpuré, vitvinsvinäger, malen ingefära, chili flakes (efter smak), pressad vitlök, socker och salt i en bunke. Strimla salladskål och lägg i bunken med dressing. Blanda väl. 
Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen. Spola sedan kallt.
Skär salladslök i stavar. Hetta upp neutral olja i en stekpanna. Fräs kalkonfärs med salt på hög värme ca 4 min. Tillsätt salladslök, malen ingefära, pressad vitlök, vatten, kycklingbuljong och socker. Fräs ytterligare ca 3 min, tills färsen är helt genomstekt.
Servera asiatisk kalkonfärs med kimchi och risnudlar. Toppa med koriander.
Smaklig måltid!