Italiensk kycklinggryta med parmesanpotatis
Utan gluten
Laktosfri

Italiensk kycklinggryta

med parmesanpotatis
Nytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Selleri

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • balsamvinäger
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Riven parmesan
50 g
(Mjölk)
Rotselleri
100 g
(Selleri)
Gul lök
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Köttbuljong
1 påse
Balsamvinäger
1 ½ msk
Torkad salvia
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
Energi:
627 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
54 g
Protein:
49 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Skala rotselleri med en vass kniv. Tärna rotselleri och gul lök. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Skär inte bort fettet, det smälter i grytan och ger god smak. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen ca 2 min. Tillsätt lök, rotselleri och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner konserverade körsbärstomater, vatten, smulad köttbuljong, balsamvinäger och torkad salvia. Sjud under lock ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C). 
 Blanda ruccola och riven parmesan med den rostade potatisen.
Servera italiensk kycklinggryta med rostad parmesanpotatis. 
Smaklig måltid!