Utan gluten
Laktosfri
Italiensk kycklinggryta
med parmesanpotatisNytt recept
Under 35 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Selleri
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- balsamvinäger
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
Salt
Svartpeppar
Ruccola
30 g
Riven parmesan
50 g
Rotselleri
100 g
Gul lök
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Salt
1 krm
Svartpeppar
Olivolja
½ msk
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Köttbuljong
1 påse
Balsamvinäger
1 ½ msk
Torkad salvia
1 tsk
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 627 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 54 g
- Protein:
- 49 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Dela potatis och lägg på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen ca 22 min.
Skala rotselleri med en vass kniv. Tärna rotselleri och gul lök. Skär kycklinglårfilé i mindre bitar. Skär inte bort fettet, det smälter i grytan och ger god smak. Krydda köttet med salt och lite nymald svartpeppar.
Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs kycklingen ca 2 min. Tillsätt lök, rotselleri och pressad vitlök, fräs ytterligare ca 3 min.
Rör ner konserverade körsbärstomater, vatten, smulad köttbuljong, balsamvinäger och torkad salvia. Sjud under lock ca 8 min, tills kycklingen är helt genomstekt (innertemp 72°C).
Blanda ruccola och riven parmesan med den rostade potatisen.
Servera italiensk kycklinggryta med rostad parmesanpotatis.
Smaklig måltid!