Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålssallad, sesamfrön och sojayoghurt
30-40

Tonkatsu - japansk fläskschnitzel med spetskålssallad, sesamfrön och sojayoghurt

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • sojabönor,
  • sesamfrön,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • socker
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • ägg
  • vetemjöl

Spetskålssallad

Sesamfrön (Sesamfrön)
1 förp
Lime
1 st
Ingefära
¼ bit
Spetskål
200 g
Srirachasås
2 tsk
Neutral olja
1 tsk
Socker
1 tsk
Vitvinsvinäger
1 msk
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar

Tonkatsu

Fläskkotlett
300 g
Ägg (Ägg)
1 st
Vetemjöl (Vete)
1 dl
Panko (Vete)
1 dl
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Neutral olja

Sojayoghurt

Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ msk
Srirachasås
1 tsk

Till servering

Basmatiris
135 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 747 kcal
  • Fett 23 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 45 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Spetskålssallad: Rosta sesamfrön i en torr varm stekpanna under omrörning, tills de har fått fin färg. Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta limen till servering. Skala och finriv ingefära (ca ½ msk). Strimla spetskål.
  3. Lägg spetskålen i en bunke. Blanda ner ingefära, limeskal, sambal oelek, neutral olja, socker, vitvinsvinäger, japansk soja, salt och nymald svartpeppar. Smaka eventuellt av vid servering med mer salt och nymald svartpeppar. Toppa med rostade sesamfrön.
  4. Tonkatsu: Skiva fläskkotlett i 4 tunna skivor. Knäck ägget i en djup tallrik och vispa upp lätt med en gaffel. Lägg vetemjöl och panko på separata tallrikar. Krydda fläskkotletten med salt och nymald svartpeppar. Vänd köttet först i vetemjöl, sedan i ägg och sist i panko.
  5. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek tonkatsu ca 3 min per sida tills den är helt genomstekt (innertemp 72°C).
  6. Sojayoghurt: Lägg matyoghurt i en liten skål och blanda ner japansk soja och srirachasås.
  7. Servera krispig tonkatsu med nykokt basmatiris, sojayoghurt, limeklyfta och spetskålssallad.