Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- fisk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- salt
- olivolja
- smör
- vitlök
- tomatpuré
- vitvinsvinäger
- vatten
- grönsaksbuljong
- svartpeppar
Fisksoppa
Rödlök
½ st
Morot
2 st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
2 tsk
Smör (Mjölk)
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Till servering
Surdegspavé (Vete)
½ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 529 kcal
- Fett 16 g
- Kolhydrater 58 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering.
- Skär rödlök i tunna klyftor. Skala och slanta morötter. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt.
- Hetta upp olivolja och smör i en stekgryta eller rymlig kastrull. Fräs lök, morötter och pressad vitlök ca 5 min.
- Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Lägg ner fisken och sjud ca 4 min. Ta från värmen och rör ner hälften av matyoghurten i soppan.
- Grovhacka bladpersilja. Blanda hälften av persiljan med den återstående matyoghurten. Strö resten av persiljan över fisksoppan och servera med en klick örtyoghurt och varm surdegspavé.