Fisksoppa på torsk med örtyoghurt och surdegsbröd
25

Fisksoppa på torsk med örtyoghurt och surdegsbröd

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • fisk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • salt
  • olivolja
  • smör
  • vitlök
  • tomatpuré
  • vitvinsvinäger
  • vatten
  • grönsaksbuljong
  • svartpeppar

Fisksoppa

Rödlök
½ st
Morot
2 st
Torskfilé (Fisk)
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
2 tsk
Smör (Mjölk)
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar

Till servering

Surdegspavé (Vete)
½ förp
Matyoghurt (Mjölk, Laktos)
1 dl
Bladpersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 529 kcal
  • Fett 16 g
  • Kolhydrater 58 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering.
  2. Skär rödlök i tunna klyftor. Skala och slanta morötter. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt.
  3. Hetta upp olivolja och smör i en stekgryta eller rymlig kastrull. Fräs lök, morötter och pressad vitlök ca 5 min.
  4. Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  5. Lägg ner fisken och sjud ca 4 min. Ta från värmen och rör ner hälften av matyoghurten i soppan.
  6. Grovhacka bladpersilja. Blanda hälften av persiljan med den återstående matyoghurten. Strö resten av persiljan över fisksoppan och servera med en klick örtyoghurt och varm surdegspavé.