Fisksoppa på torsk med örtyoghurt och surdegsbröd
3.96 (396)
Under 25 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Grönsaksbuljong
- olivolja
- salt
- smör
- svartpeppar
- tomatpuré
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Rödlök
½ st
Morot
2 st
Torskfilé
300 g
Salt
½ tsk
Olivolja
2 tsk
Smör
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Surdegspavé
½ förp
Matyoghurt
1 dl
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 529 kcal
- Fett:
- 16 g
- Kolhydrater:
- 58 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering.
Skär rödlök i tunna klyftor. Skala och slanta morötter. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt.
Hetta upp olivolja och smör i en stekgryta eller rymlig kastrull. Fräs lök, morötter och pressad vitlök ca 5 min.
Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg ner fisken och sjud ca 4 min. Ta från värmen och rör ner hälften av matyoghurten i soppan.
Grovhacka bladpersilja. Blanda hälften av persiljan med den återstående matyoghurten. Strö resten av persiljan över fisksoppan och servera med en klick örtyoghurt och varm surdegspavé.
Smaklig måltid!