Fisksoppa på torsk med örtyoghurt och surdegsbröd

Fisksoppa på torsk med örtyoghurt och surdegsbröd

3.96 (396)
Under 25 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Rödlök
½ st
Morot
2 st
Torskfilé
300 g
(Fisk)
Salt
½ tsk
Olivolja
2 tsk
Smör
1 msk
(Mjölk)
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Vitvinsvinäger
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
1 tärning
Svartpeppar
Surdegspavé
½ förp
(Vete)
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
529 kcal
Fett:
16 g
Kolhydrater:
58 g
Protein:
38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig). Grädda surdegspavé lagom till servering.
Skär rödlök i tunna klyftor. Skala och slanta morötter. Skär torskfilé i mindre bitar. Krydda fisken med salt.
Hetta upp olivolja och smör i en stekgryta eller rymlig kastrull. Fräs lök, morötter och pressad vitlök ca 5 min.
Tillsätt tomatpuré, vitvinsvinäger, konserverade körsbärstomater, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 10 min. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg ner fisken och sjud ca 4 min. Ta från värmen och rör ner hälften av matyoghurten i soppan.
Grovhacka bladpersilja. Blanda hälften av persiljan med den återstående matyoghurten. Strö resten av persiljan över fisksoppan och servera med en klick örtyoghurt och varm surdegspavé.
Smaklig måltid!