Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Spaghetti alla puttanesca med oliver, kapris, chili och persilja
3.63 (153)
Under 30 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
Spaghetti
200 g
Kapris
½ burk
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Malen kanel
½ krm
Citron
½ st
Svartpeppar
Tomat
1 st
Snacksoliver
1 förp
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 590 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 87 g
- Protein:
- 19 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Häll av kapris. Grovhacka tomat. Finhacka gul lök, bladpersilja, röd chili och vitlök. Tänk på att färsk chili varierar i styrka, så smaka dig fram till önskad hetta.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs gul lök, chili, vitlök och kapris ca 5 min, tills löken är mjuk. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker, salt och malen kanel. Sjud ca 5 min.
Smaka av tomatsåsen med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner spaghettin i såsen.
Servera spaghetti alla puttanesca toppad med hackad tomat, snacksoliver och bladpersilja.
Smaklig måltid!