Spaghetti alla puttanesca med oliver, kapris, chili och persilja
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Spaghetti alla puttanesca med oliver, kapris, chili och persilja

3.63 (153)
Under 30 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Spaghetti
200 g
(Vete)
Kapris
½ burk
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 msk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Socker
½ tsk
Salt
½ tsk
Malen kanel
½ krm
Citron
½ st
Svartpeppar
Tomat
1 st
Snacksoliver
1 förp
Bladpersilja
20 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
590 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
87 g
Protein:
19 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka spaghetti enligt anvisning på förpackningen.
Häll av kapris. Grovhacka tomat. Finhacka gul lök, bladpersilja, röd chili och vitlök. Tänk på att färsk chili varierar i styrka, så smaka dig fram till önskad hetta.
Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs gul lök, chili, vitlök och kapris ca 5 min, tills löken är mjuk. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, socker, salt och malen kanel. Sjud ca 5 min.
Smaka av tomatsåsen med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. Blanda ner spaghettin i såsen.
Servera spaghetti alla puttanesca toppad med hackad tomat, snacksoliver och bladpersilja.
Smaklig måltid!