Laksa - het nudelsoppa med kidneybönor, kokosmjölk och jordnötter
20-30
0,4 kg CO2e
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Laksa - het nudelsoppa med kidneybönor, kokosmjölk och jordnötter

Ingredienser

Allergener
  • Jordnötter,
  • sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • vatten
  • socker

Laksa

Champinjoner
200 g
Hackad ingefära, vitlök och chili
1 förp
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
5 dl
Japansk sojasås (Sojabönor)
½ påse
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Kidneybönor
1 förp
Lime
1 st

Till servering

Risnudlar
½ förp
Hackade jordnötter (Jordnötter)
½ förp
Koriander
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 605 kcal
  • Fett 29 g
  • Kolhydrater 66 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka risnudlar enligt anvisning på förpackningen.
  2. Laksa: Kvarta champinjoner. Hetta upp en förpackning hackad ingefära, vitlök och chilii en stekgryta. Fräs röd currypasta och champinjoner ca 1 min. 
  3. Tillsätt vatten, japansk soja, socker och grönsaksbuljong. Sjud ca 7 min. 
  4. Häll av kidneybönor och rör ner i grytan tillsammans med coconut cream, låt allt bli varmt. Smaka av med pressad saft från halva limen.
  5. Klyfta resten av limen och grovhacka koriander. Lägg upp nudlar i två skålar och häll över soppan. Toppa laksa med jordnötter, koriander och limeklyfta.