Franska dijon- och dragonbiffar
med palsternacksstomp och balsamicoskyNytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Sojabönor·
- Svaveldioxid·
- Senap·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Balsamvinäger
- flytande honung
- mjölk
- olivolja
- salt
- smör
- ströbröd
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
Mospotatis
450 g
Palsternacka
300 g
Mjölk
½ dl
Salt
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Ströbröd
2 msk
Mjölk
½ dl
Dijonsenap
1 msk
Torkad dragon
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Bananschalottenlök
1 st
Smör
Vetemjöl
½ msk
Vatten
2 dl
Balsamvinäger
½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
Flytande honung
¾ msk
Kycklingbuljong
⅓ påse
Babyspenat
30 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 721 kcal
- Fett:
- 30 g
- Kolhydrater:
- 81 g
- Protein:
- 31 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Skala mospotatis och palsternacka. Strimla bananschalottenlök.
Skär mospotatis och palsternacka i mindre bitar. Lägg allt i en kastrull, täck med vatten och koka ca 20 min, tills allt är mjukt.
Lägg fläskfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, dijonsenap, torkad dragon, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 3 min per sida. Lägg upp på ett fat. Spara stekpannan.
Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Fräs löken ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud på medelvärme ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Lägg tillbaka biffarna i stekpannan med balsamicosky. Låt sjuda ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Häll av potatis och palsternacka. Mosa allt lätt med en gaffel eller en potatisstöt. Blanda med mjölk, lite salt och nymald svartpeppar.
Rör ner hälften av babyspenaten i stekpannan med biffarna. Servera franska dijon- och dragonbiffar med palsternacksstomp, cocktailtomater och balsamicosky. Toppa med resten av babyspenaten.
Smaklig måltid!