Franska dijon- och dragonbiffar med palsternacksstomp och balsamicosky

Franska dijon- och dragonbiffar

med palsternacksstomp och balsamicosky
Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Balsamvinäger
  • flytande honung
  • mjölk
  • olivolja
  • salt
  • smör
  • ströbröd
  • svartpeppar
  • vatten
  • vetemjöl
Mospotatis
450 g
Palsternacka
300 g
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Salt
Svartpeppar
Fläskfärs
250 g
Ströbröd
2 msk
Mjölk
½ dl
(Mjölk)
Dijonsenap
1 msk
(Svaveldioxid, Senap)
Torkad dragon
½ msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Olivolja
Bananschalottenlök
1 st
Smör
(Mjölk)
Vetemjöl
½ msk
(Vete)
Vatten
2 dl
Balsamvinäger
½ dl
Kinesisk soja
1 tsk
(Sojabönor, Vete)
Flytande honung
¾ msk
Kycklingbuljong
⅓ påse
Babyspenat
30 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
721 kcal
Fett:
30 g
Kolhydrater:
81 g
Protein:
31 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Skala mospotatis och palsternacka. Strimla bananschalottenlök.
Skär mospotatis och palsternacka i mindre bitar. Lägg allt i en kastrull, täck med vatten och koka ca 20 min, tills allt är mjukt. 
 Lägg fläskfärs i en bunke. Blanda med ströbröd, mjölk, dijonsenap, torkad dragon, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 2 biffar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek biffarna ca 3 min per sida. Lägg upp på ett fat. Spara stekpannan. 
 Hetta upp lite smör i den använda stekpannan. Fräs löken ca 3 min. Pudra över vetemjöl. Tillsätt vatten, balsamvinäger, kinesisk soja, flytande honung och smulad kycklingbuljong. Koka upp och sjud på medelvärme ca 5 min. Smaka av med lite salt.
Lägg tillbaka biffarna i stekpannan med balsamicosky. Låt sjuda ca 5 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Häll av potatis och palsternacka. Mosa allt lätt med en gaffel eller en potatisstöt. Blanda med mjölk, lite salt och nymald svartpeppar. 
Rör ner hälften av babyspenaten i stekpannan med biffarna. Servera franska dijon- och dragonbiffar med palsternacksstomp, cocktailtomater och balsamicosky. Toppa med resten av babyspenaten. 
Smaklig måltid!