Linguine med varmrökt lax
blomkål och dillNytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Salt
- smör
- svartpeppar
- vatten
- vitvinsvinäger
Linguine
200 g
Blomkål
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Smör
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Dill
20 g
Varmrökt lax
200 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 730 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 78 g
- Protein:
- 40 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär blomkål i små buketter. Strimla bananschalottenlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs blomkål, lök, salt och nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt vatten, vispgrädde, smulad kycklingbuljong och vitvinsvinäger. Koka ca 3 min.
Finhacka dill. Häll av pastan och lägg tillbaka i pastakastrullen. Blanda ner pastasåsen och dillen. Rör om ordentligt tills pastan känns krämig.
Bryt bitar av varmrökt lax och vänd ner i pastan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera direkt!
Smaklig måltid!