Linguine med varmrökt lax, blomkål och dill

Linguine med varmrökt lax

blomkål och dill
Nytt recept
Under 20 min
7 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Fisk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • smör
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitvinsvinäger
Linguine
200 g
(Vete)
Blomkål
½ st
Bananschalottenlök
1 st
Smör
½ msk
(Mjölk)
Salt
1 krm
Svartpeppar
Vatten
2 dl
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Kycklingbuljong
½ påse
Vitvinsvinäger
1 tsk
Dill
20 g
Varmrökt lax
200 g
(Fisk)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
730 kcal
Fett:
28 g
Kolhydrater:
78 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
Skär blomkål i små buketter. Strimla bananschalottenlök. Hetta upp smör i en stekpanna och fräs blomkål, lök, salt och nymald svartpeppar ca 3 min. Tillsätt vatten, vispgrädde, smulad kycklingbuljong och vitvinsvinäger. Koka ca 3 min. 
Finhacka dill. Häll av pastan och lägg tillbaka i pastakastrullen. Blanda ner pastasåsen och dillen. Rör om ordentligt tills pastan känns krämig. 
Bryt bitar av varmrökt lax och vänd ner i pastan. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera direkt!
Smaklig måltid!