Lasagne alle melanzane - vegetarisk auberginelasagne
40-50
Vegetariskt

Lasagne alle melanzane - vegetarisk auberginelasagne

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • ägg,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • bakplåtspapper
  • salt
  • olivolja
  • vatten
  • balsamvinäger
  • socker
  • svartpeppar

Aubergine

Aubergine
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Salt
2 krm

Tomatsås

Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Vatten
1 dl
Örtmix
½ förp
Balsamvinäger
½ msk
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
½ påse
Svartpeppar

Lasagne

Mozzarella (Mjölk, Laktos)
1 förp
Tanelli hårdost (Mjölk, Laktos)
2 st
Lasagneplattor (Ägg, Vete)
125 g

Ruccolasallad

Ruccola
30 g
Olivolja
Balsamvinäger
Näringsvärde per portion
  • Energi 506 kcal
  • Fett 21 g
  • Kolhydrater 50 g
  • Protein 28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
  2. Aubergine: Skär aubergine i tunna skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och krydda med salt. Rosta mitt i ugnen ca 15 min.
  3. Tomatsås: Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs pressad vitlök ca 1 min. Tillsätt konserverade körsbärstomater, vatten, örtmix, balsamvinäger, socker, smulad grönsaksbuljong och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min. 
  4. Lasagne: Bryt mozzarella i bitar. Grovriv quattrocentro. Bred ut lite tomatsås i en ugnsform (ca 15x20 cm). Varva lasagneplattor, tomatsås, aubergine, mozzarella och quattrocentro i formen. Gratinera lasagnen mitt i ugnen ca 20 min.
  5. Ruccolasallad: Lägg upp ruccola i en skål och dressa med lite olivolja och balsamvinäger.
  6. Servera lasagne alle melanzane med ruccolasallad.