Krämig blomkålssoppa med olivfocaccia och rosmarin
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Krämig blomkålssoppa med olivfocaccia och rosmarin

Nytt recept
Under 40 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Havre
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Pizzadeg
1 st
(Vete)
Rosmarin
10 g
Snacksoliver
½ förp
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
Citron
½ st
Blomkål
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
2 klyfta
Imat
1 ½ dl
(Havre)
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
563 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
85 g
Protein:
14 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
 Tryck ut pizzadegen i en smord ugnsform (ca 15x20 cm). Repa och finhacka rosmarin (spara lite till servering). Tryck ner snacksoliver i degen och strö på rosmarin, olivolja och lite flingsalt. Grädda mitt i ugnen ca 20 min, tills brödet fått fin färg.
Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet från hela citronen. Skär blomkål i mindre bitar. Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs blomkål, lök och pressad vitlök ca 4 min. 
Tillsätt imat, vatten, saften från en halv citron och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda under lock ca 15 min, tills blomkålen är mjuk. Mixa soppan slät direkt i kastrullen med stavmixer. Tillsätt citronskal, smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Späd eventuellt med lite mer vatten.
Toppa blomkålssoppan med rosmarin. Servera med olivfocaccia.
Smaklig måltid!