Linguine alle verdure med halloumigremolata
20
Löpefri

Linguine alle verdure med halloumigremolata

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • sojabönor,
  • senap,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vitlök
  • balsamvinäger
  • grönsaksbuljong
  • salt
  • svartpeppar

Linguine alle verdure

Linguine
180 g
Zucchini
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Kons. körsbärstomater
1 förp
Torkad oregano
1 msk
Balsamvinäger
1 msk
Grönsaksbuljong
1 tärning
Salt
Svartpeppar

Halloumigremolata

Halloumi
150 g
Bladpersilja
20 g
Citron
1 st
Olivolja
Näringsvärde per portion
  • Energi 732 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 89 g
  • Protein 34 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär zucchini i tärningar. Klyfta rödlök tunt. Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs zucchini, lök och pressad vitlök ca 3 min.
  3. Tillsätt konserverade körsbärstomater, torkad oregano, balsamvinäger och smulad grönsaksbuljong till grytan. Sjud under lock ca 10 min. Smaka av med lite salt och rikligt med nymald svartpeppar.
  4. Halloumigremolata: Tärna halloumi smått. Finhacka bladpersilja. Tvätta citronen i ljummet vatten och finriv skalet. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin ca 3 min, tills den fått fin färg. Lägg i en skål och blanda med persilja, citronskal och pressad saft från halva citronen.
  5. Vänd ner nykokt pasta i grönsakssåsen. Servera linguine alle verdure toppad med halloumigremolata.