Gyros i bröd
med kryddig tomatsalsa och yoghurtNytt recept
Under 30 min
7 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
Olivolja
Gyros kebab
1 förp
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Romansallad
1 st
Pitabröd
½ förp
Tomatsalsa
1 förp
Matyoghurt
1 dl
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 669 kcal
- Fett:
- 28 g
- Kolhydrater:
- 67 g
- Protein:
- 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 180°C (varmluft) eller 200°C (vanlig). Tillaga pitabröd enligt anvisning på förpackningen.
Hetta upp lite olivolja i en stekpannan och stek gyros kebab ca 5 min.
Skiva tomat och rödlök tunt. Bryt eller skär romansallad i bitar.
Fyll varma pitabröd med gyros kebab, romansallad, tomat och rödlök. Servera med tomatsalsa och yoghurt.
Smaklig måltid!