Pasta med paprika- och pinjenötspesto, ruccola och vita bönor
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Pasta med paprika- och pinjenötspesto, ruccola och vita bönor

Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Flingsalt
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Stora vita bönor
1 förp
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
2 krm
Pinjenötter
40 g
Rostad paprika
½ burk
Vitlök
½-1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Flingsalt
Casarecce
200 g
(Vete)
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
710 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
96 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötter tills de fått fin färg. Passa noga så de inte bränns!
Häll av stora vita bönor. Skölj en citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg bönorna i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja och flingsalt. 
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen.
 Häll av rostad paprika. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, olivolja och pressad vitlök. Mixa slätt. Rör ner citronskal och smaka av med salt och nymald svartpeppar. 
Halvera zucchini på längden och skär i halvmånar. Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin runt om ca 2 min på hög värme. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite flingsalt. 
Värm upp peston i en kastrull och ta direkt från värmen. Blanda peston med nykokt pasta och hälften av de citronmarinerade bönorna i en rymlig skål. Smaka av med lite citronsaft från den använda citronen.
Servera pastan toppad med stekt zucchini, ruccola och resten av de marinerade bönorna i en separat skål. 
Smaklig måltid!