Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Pasta med paprika- och pinjenötspesto, ruccola och vita bönor
Nytt recept
Under 35 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Stora vita bönor
1 förp
Citron
1 st
Olivolja
1 tsk
Flingsalt
2 krm
Pinjenötter
40 g
Rostad paprika
½ burk
Vitlök
½-1 klyfta
Olivolja
1 msk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
2 krm
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Flingsalt
Casarecce
200 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 710 kcal
- Fett:
- 25 g
- Kolhydrater:
- 96 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp rikligt med lättsaltat vatten i en kastrull till pastakoket i steg 4.
Hetta upp en torr stekpanna och rosta pinjenötter tills de fått fin färg. Passa noga så de inte bränns!
Häll av stora vita bönor. Skölj en citron i ljummet vatten och finriv skalet. Lägg bönorna i en skål och blanda ner citronsaft, olivolja och flingsalt.
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen.
Häll av rostad paprika. Lägg i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, olivolja och pressad vitlök. Mixa slätt. Rör ner citronskal och smaka av med salt och nymald svartpeppar.
Halvera zucchini på längden och skär i halvmånar. Finhacka vitlök. Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek zucchinin runt om ca 2 min på hög värme. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min. Krydda med lite flingsalt.
Värm upp peston i en kastrull och ta direkt från värmen. Blanda peston med nykokt pasta och hälften av de citronmarinerade bönorna i en rymlig skål. Smaka av med lite citronsaft från den använda citronen.
Servera pastan toppad med stekt zucchini, ruccola och resten av de marinerade bönorna i en separat skål.
Smaklig måltid!