40
Sjömansbiff på kalkon - Ölbrässerad kalkonstek med lagerblad, timjan och saltgurka
Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- korn
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- smör
- vatten
- salt
- svartpeppar
Sjömansbiff
Potatis
450 g
Gul lök
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Lagerblad
2 st
Vatten
2 dl
Köttbuljong
1 påse
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Alkoholfri öl (Korn)
20 cl
Till servering
Saltgurka
1 förp
Kruspersilja
20 g
Näringsvärde per portion
- Energi 501 kcal
- Fett 18 g
- Kolhydrater 48 g
- Protein 38 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Skala och skiva potatisen i tunna skivor, ca 5 mm. Skiva löken tunt. Skär kalkonlårsteken i tunna skivor.
- Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kalkonskivorna så att de får fin stekyta, ca 2 min per sida. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg över köttet på ett fat.
- Ta fram en stekgryta och varva potatis, lök och stekt kalkonlårstek i grytan. Krydda mellan varven med salt, peppar och torkad timjan. Häll på öl, vatten och smulad köttbuljong. Tillsätt lagerblad. Låt puttra under lock ca 20 min eller tills potatisen känns klar.
- Kvarta saltgurkan på längden och grovhacka persilja. Toppa sjömansbiff med persilja och servera med saltgurka.