Sjömansbiff på kalkon - Ölbrässerad kalkonstek med lagerblad, timjan och saltgurka
40

Sjömansbiff på kalkon - Ölbrässerad kalkonstek med lagerblad, timjan och saltgurka

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • korn

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • smör
  • vatten
  • salt
  • svartpeppar

Sjömansbiff

Potatis
450 g
Gul lök
1 st
Kalkonlårstek
300 g
Smör (Mjölk)
1 msk
Lagerblad
2 st
Vatten
2 dl
Köttbuljong
1 påse
Torkad timjan
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Alkoholfri öl (Korn)
20 cl

Till servering

Saltgurka
1 förp
Kruspersilja
20 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 501 kcal
  • Fett 18 g
  • Kolhydrater 48 g
  • Protein 38 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Skala och skiva potatisen i tunna skivor, ca 5 mm. Skiva löken tunt. Skär kalkonlårsteken i tunna skivor.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna. Stek kalkonskivorna så att de får fin stekyta, ca 2 min per sida. Krydda med salt och svartpeppar. Lägg över köttet på ett fat.
  3. Ta fram en stekgryta och varva potatis, lök och stekt kalkonlårstek i grytan. Krydda mellan varven med salt, peppar och torkad timjan. Häll på öl, vatten och smulad köttbuljong. Tillsätt lagerblad. Låt puttra under lock ca 20 min eller tills potatisen känns klar.
  4. Kvarta saltgurkan på längden och grovhacka persilja. Toppa sjömansbiff med persilja och servera med saltgurka.