Kalorismart
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan
Fransk dragon- och böngryta med rostad potatis
Nytt recept
Under 40 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Senap·
- Havre·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Bakplåtspapper
- olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- senap
- svartpeppar
- vatten
- vetemjöl
- vitlök
Potatis
450 g
Bakplåtspapper
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
1 krm
Rödlök
1 st
Morot
2 st
Palsternacka
1 st
Vitlök
2 klyfta
Olivolja
1 tsk
Vetemjöl
½ msk
Imat
1 ½ dl
Vatten
3 dl
Torkad timjan
1 tsk
Torkad dragon
½ msk
Senap
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
1 krm
Små vita bönor
1 förp
Rödvinsvinäger
½ msk
Svartpeppar
1 krm
Tomat
1 st
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 479 kcal
- Fett:
- 14 g
- Kolhydrater:
- 73 g
- Protein:
- 14 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 200°C (varmluft) eller 225°C (vanlig).
Halvera potatis och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och nymald svartpeppar. Rosta mitt i ugnen ca 25 min, eller tills potatisen är klar.
Klyfta rödlök. Skär morötter och palsternacka i tunna slantar. Skiva vitlök.
Hetta upp olivolja i en stekgryta och stek lök, morötter och palsternacka ca 2 min. Tillsätt vitlök och stek ytterligare ca 1 min.
Pudra vetemjöl över grönsakerna och rör ner imat, vatten, torkad timjan, torkad dragon, senap, smulad grönsaksbuljong och salt. Sjud under lock ca 10 min, tills rotfrukterna är mjuka och såsen har tjocknat till något.
Häll av och skölj små vita bönor. Tillsätt bönorna och rödvinsvinäger till grytan, ta från värmen. Smaka av med salt och lite nymald svartpeppar.
Tärna tomat och lägg i en skål med mixsallad. Har du tid, dressa med lite olivolja, vitvinsvinäger, flingsalt och nymald svartpeppar.
Servera dragon- och böngrytan toppad medrostad potatis och sallad.
Smaklig måltid!