Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Vegetarisk svampyakiniku med salladslök och sesamfrön
Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Sojabönor·
- Sesamfrön
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- vatten
- vitlök
- vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Isbergssallad
½ st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 dl
Japansk sojasås
2 ½ msk
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Champinjoner
125 g
Salladslök
½ förp
Sesamfrön
2 msk
Olja
Pulled Vegme
½ förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 585 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 76 g
- Protein:
- 26 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Strimla isbergssallad tunt.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Lägg i en kastrull och blanda med vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse. Koka upp och sjud ca 3 min, tills såsen tjocknat.
Skiva champinjoner. Strimla salladslök tunt. Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfrön tills de fått fin färg. Lägg över i en skål och spara pannan.
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek svamp och pulled Vegme ca 5 min. Häll på yakinikusåsen och rör ner hälften av salladslöken och sesamfröna.
Toppa yakinikun med resten av salladslöken och sesamfröna. Servera med jasminris och isbergssallad.
Smaklig måltid!