Vegetarisk svampyakiniku med salladslök och sesamfrön
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Vegetarisk svampyakiniku med salladslök och sesamfrön

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • vatten
  • vitlök
  • vitvinsvinäger
Jasminris
135 g
Isbergssallad
½ st
Ingefära
½ bit
Vitlök
2 klyfta
Vatten
1 dl
Japansk sojasås
2 ½ msk
(Sojabönor)
Socker
1 msk
Vitvinsvinäger
½ msk
Majsstärkelse
1 tsk
Champinjoner
125 g
Salladslök
½ förp
Sesamfrön
2 msk
(Sesamfrön)
Olja
Pulled Vegme
½ förp
(Sojabönor)
Näringsinnehåll per portion
Energi:
585 kcal
Fett:
20 g
Kolhydrater:
76 g
Protein:
26 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen. Strimla isbergssallad tunt.
Skala och finriv ingefära (ca 1 msk) och vitlök. Lägg i en kastrull och blanda med vatten, japansk soja, socker, vitvinsvinäger och majsstärkelse. Koka upp och sjud ca 3 min, tills såsen tjocknat.
Skiva champinjoner. Strimla salladslök tunt. Hetta upp en torr stekpanna och rosta sesamfrön tills de fått fin färg. Lägg över i en skål och spara pannan.
Hetta upp rikligt med neutral olja i den använda stekpannan och stek svamp och pulled Vegme ca 5 min. Häll på yakinikusåsen och rör ner hälften av salladslöken och sesamfröna.
Toppa yakinikun med resten av salladslöken och sesamfröna. Servera med jasminris och isbergssallad.
Smaklig måltid!