Texas vegochili med rostad sötpotatis och majs
Laktosfri
Vegetariskt
Vegan

Texas vegochili

med rostad sötpotatis och majs
4.09 (300)
Under 30 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Svaveldioxid

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Bakplåtspapper
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Lista
Lista
Bilder
Majs
1 förp
Sötpotatis
1 st
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
½ msk
Salt
Röd paprika
1 st
Gul lök
1 st
Röd chili
½-1 st
Kidneybönor
1 förp
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Rökt chilimix
⅓ förp
Spiskummin
1 förp
Krossade tomater
1 förp
Vatten
1 dl
Vitvinsvinäger 15ml
½ påse
(Svaveldioxid)
Socker
½ tsk
Grönsaksbuljong
1 påse
Salt
Svartpeppar
Koriander
20 g
Tortillachips
1 påse
Näringsinnehåll per portion
Energi:
673 kcal
Fett:
24 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till önskad hetta!

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av majs. Skala och tärna sötpotatis. Lägg majs och sötpotatis på varsin sida av en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och krydda med lite salt. Rosta mitt i ugnen ca 18 min.
Tärna röd paprika. Klyfta gul lök. Finhacka röd chili. Häll av och skölj kidneybönor. 
Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs paprika, lök, chili, pressad vitlök, rökt chilikmix och spiskummin ca 3 min.
Tillsätt kidneybönor, krossade tomater, vatten, rödvinsvinäger, socker och grönsaksbuljong till grytan. Sjud under lock ca 10 min. Vänd ner rostad sötpotatis i grytan och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Toppa grytan med rostad majs och koriander. Servera med tortillachips.
Smaklig måltid!