Burrito bowl med avokado, rostad majs och silverlök
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Burrito bowl med avokado, rostad majs och silverlök

Nytt recept
Under 30 min
15 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:

    Basvarorna kan innehålla andra allergener

    Basvaror:
    • Ättiksprit (12%)
    • bakplåtspapper
    • olivolja
    • salt
    • socker
    • svartpeppar
    • vatten
    • vitlök
    Majs
    1 förp
    Bakplåtspapper
    1 st
    Olivolja
    1 tsk
    Salt
    1 krm
    Silverlök
    ½ st
    Vatten
    ½ dl
    Socker
    1 msk
    Ättiksprit (12%)
    1 msk
    Tomat
    2 st
    Röd chili
    ½-1 st
    Koriander
    10 g
    Lime
    ½ st
    Salt
    1 krm
    Kidneybönor
    1 förp
    Silverlök
    ½ st
    Olivolja
    1 msk
    Vitlök
    1 klyfta
    Vatten
    1 dl
    Spiskummin
    ½ msk
    Paprikapulver
    ½ msk
    Torkad oregano
    1 tsk
    Salt
    ½ tsk
    Svartpeppar
    Basmatiris
    135 g
    Avokado
    1 st
    Lime
    ½ st
    Koriander
    10 g
    Näringsinnehåll per portion
    Energi:
    619 kcal
    Fett:
    20 g
    Kolhydrater:
    89 g
    Protein:
    20 g
    Information om allergener

    Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

    Så här gör du

    Tips från kocken:

    Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!

    Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
    Häll av majs och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt och sprid ut majskornen jämnt på plåten. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills majsen blivit krispig och fått ordentligt med färg.
    Skiva silverlök tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, tills den börjar mjukna. Låt stå tills servering.
    Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
    Tärna tomat. Finhacka röd chili och koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft och salt.
    Häll av och skölj kidneybönor. Finhacka silverlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt bönor, vatten, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min, tills det mesta av vätskan kokat bort.
    Skiva avokado. Skär lime i klyftor. Fördela basmatiris, kryddiga bönor, tomatsalsa, avokado, rostad majs, silverlök och koriander i två skålar. Servera med limeklyftor.
    Smaklig måltid!