Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Burrito bowl med avokado, rostad majs och silverlök
Nytt recept
Under 30 min
15 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Ättiksprit (12%)
- bakplåtspapper
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Majs
1 förp
Bakplåtspapper
1 st
Olivolja
1 tsk
Salt
1 krm
Silverlök
½ st
Vatten
½ dl
Socker
1 msk
Ättiksprit (12%)
1 msk
Tomat
2 st
Röd chili
½-1 st
Koriander
10 g
Lime
½ st
Salt
1 krm
Kidneybönor
1 förp
Silverlök
½ st
Olivolja
1 msk
Vitlök
1 klyfta
Vatten
1 dl
Spiskummin
½ msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Avokado
1 st
Lime
½ st
Koriander
10 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 619 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 89 g
- Protein:
- 20 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Tänk på att chili varierar i styrka. Smaka dig fram till lagom hetta!
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Häll av majs och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med olivolja och salt och sprid ut majskornen jämnt på plåten. Rosta mitt i ugnen ca 15 min, tills majsen blivit krispig och fått ordentligt med färg.
Skiva silverlök tunt. Koka upp vatten, socker och ättiksprit i en liten kastrull. Rör ner löken och sjud ca ½ min, tills den börjar mjukna. Låt stå tills servering.
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Tärna tomat. Finhacka röd chili och koriander. Lägg allt i en skål och blanda med pressad limesaft och salt.
Häll av och skölj kidneybönor. Finhacka silverlök. Hetta upp olivolja i en stekpanna och stek lök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt bönor, vatten, spiskummin, paprikapulver, torkad oregano, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min, tills det mesta av vätskan kokat bort.
Skiva avokado. Skär lime i klyftor. Fördela basmatiris, kryddiga bönor, tomatsalsa, avokado, rostad majs, silverlök och koriander i två skålar. Servera med limeklyftor.
Smaklig måltid!