Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
Förberedelser: Hacka schalottenlök. Skölj citron i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta citronen. Skär fläskkotlett i 2 jämntjocka skivor.
Salviastekt fläskkotlett: Krydda fläskkotlett runt om med salt, torkad salvia och lite nymald svartpeppar. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekpanna. Stek köttet ca 3 min per sida, tills det är helt genomstekt (innertemp 72°C). Lägg på en tallrik och spara stekpannan.
Tomatsås: Hetta upp olivolja i den använda stekpannan. Fräs schalottenlök och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, vatten, smulad kycklingbuljong, socker och lite nymald svartpeppar. Koka upp och sjud ca 5 min.
Tomatsallad: Klyfta tomat och lägg i en salladsskål. Blanda med ruccola, balsamvinäger, olivolja, flingsalt och lite nymald svartpeppar.
Lägg stekt fläskkotlett i stekpannan med tomatsåsen. Låt allt bli varmt ca 2 min. Smaka av såsen med lite salt.
Servera salviastekt fläskkotlett i tomatsås med tomatsallad, bulgur och citronklyfta. Toppa med lite citronskal.
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener