Paella med kyckling, saffran, aioli och persiljesallad
Utan gluten

Paella med kyckling, saffran, aioli och persiljesallad

Nytt recept
Under 40 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Kycklingbuljong
  • olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Vatten
5 dl
Kycklingbuljong
1 tärning
Rödlök
½ st
Vitlök
2 klyfta
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Kycklinglårfilé
350 g
Olivolja
Risottoris
150 g
Saffran
1 förp
Rökt paprikapulver
2 tsk
Rödvinsvinäger
2 tsk
Salt
Svartpeppar
Majonnäs
½ dl
(Ägg)
Vitlök
½ klyfta
Salt
½ krm
Svartpeppar
Rödlök
½ st
Bladpersilja
20 g
Rödvinsvinäger
2 tsk
Salt
½ krm
Näringsinnehåll per portion
Energi:
744 kcal
Fett:
32 g
Kolhydrater:
73 g
Protein:
40 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp vatten och smulad kycklingbuljong i en kastrull. Dra från värmen.
 Finhacka rödlök och vitlök. Skär paprika och tomater i mindre bitar. Strimla kycklinglårfilé.
 Stek kyckling, rödlök och pressad vitlök i lite olivolja i en stekgryta, ca 3 min. Tillsätt risottoris, paprika, saffran och rökt paprikapulver. Stek ytterligare 1-2 min. Tillsätt rödvinsvinäger och späd med buljong, lite i taget. Fortsätt så till riset känns mjukt, ca 20 min. Blanda ner tomat och låt sjuda ytterligare 1 min. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
 Skiva rödlöken tunt och lägg i en skål. Blanda med rödvinsvinäger och salt. Låt ligga och dra ca 10 min. Plocka bladen från persiljan och blanda ner i skålen med rödlök vid servering.
 Blanda majonnäs, pressad vitlök, salt och nymald svartpeppar i en skål.
Servera paella med aioli och persiljesallad.
Smaklig måltid!