Vegetarisk kofta masala med kokosmjölk och babyspenat
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Vegetarisk kofta masala med kokosmjölk och babyspenat

3.59 (99)
Under 40 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • salt
  • socker
  • vitlök
Bananschalottenlök
1 st
Olja
½ msk
Vitlök
1 ½ klyfta
Curry
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Malen kardemumma
½ tsk
Salt
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kokosmjölk
1 ¼ dl
Socker
1 tsk
Morötter
150 g
Vegetarisk färs
½ förp
(Sojabönor)
Vitlök
½ klyfta
Curry
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Olja
Basmatiris
125 g
Babyspenat
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
614 kcal
Fett:
27 g
Kolhydrater:
72 g
Protein:
21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs löken ca 3 min, tills den är mjuk.
Tillsätt pressad vitlök, curry, spiskummin, malen kardemumma och salt. Fräs ytterligare ca 1 min.
Rör ner konserverade körsbärstomater, kokosmjölk och socker. Sjud under lock tills steg 6.
Skala och finriv morötter. Lägg i en bunke och blanda med vegetarisk färs, pressad vitlök, curry, spiskummin och salt. Forma smeten till ca 10 bollar.
Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 5 min, tills de fått fin färg. Lägg ner koftabollarna i masalasåsen och sjud under lock ca 5 min.
Ta grytan från värmen och rör ner babyspenat. Servera med basmatiris.
Smaklig måltid!