Vegetarisk kofta masala med kokosmjölk och babyspenat
40
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Vegetarisk kofta masala med kokosmjölk och babyspenat

Ingredienser

Allergener
  • Sojabönor

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • neutral olja
  • vitlök
  • salt
  • socker

Masalasås

Bananschalottenlök
1 st
Neutral olja
½ msk
Vitlök
1 ½ klyfta
Curry
1 tsk
Spiskummin
1 tsk
Malen kardemumma
½ tsk
Salt
½ tsk
Kons. körsbärstomater
1 förp
Kokosmjölk
1 ¼ dl
Socker
1 tsk

Koftabollar

Morötter
150 g
Vegetarisk färs (Sojabönor)
½ förp
Vitlök
½ klyfta
Curry
1 tsk
Spiskummin
½ tsk
Salt
½ tsk
Neutral olja

Till servering

Basmatiris
125 g
Babyspenat
30 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 620 kcal
  • Fett 27 g
  • Kolhydrater 73 g
  • Protein 21 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
  2. Masalasås: Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp neutral olja i en stekgryta och fräs löken ca 3 min, tills den är mjuk.
  3. Tillsätt pressad vitlök, curry, spiskummin, malen kardemumma och salt. Fräs ytterligare ca 1 min.
  4. Rör ner konserverade körsbärstomater, kokosmjölk och socker. Sjud under lock tills steg 6.
  5. Koftabollar: Skala och finriv morötter. Lägg i en bunke och blanda med vegetarisk färs, pressad vitlök, curry, spiskummin och salt. Forma smeten till ca 10 bollar.
  6. Hetta upp rikligt med neutral olja i en stekpanna och stek bollarna runt om ca 5 min, tills de fått fin färg. Lägg ner koftabollarna i masalasåsen och sjud under lock ca 5 min.
  7. Ta grytan från värmen och rör ner babyspenat. Servera med basmatiris.