Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- salt
Potatisgnocchi
Potatisgnocchi (Vete)
250 g
Olivolja
1 msk
Ratatouille
Zucchini
1 st
Röd paprika
1 st
Tomat
1 st
Rödlök
1 st
Olivolja
1 msk
Vitlök
2 klyfta
Torkad rosmarin
½ tsk
Socker
½ tsk
Krossade tomater
1 förp
Grönsaksbuljong
½ påse
Salt
Babyspenat
30 g
Till servering
Fetaost (Mjölk, Laktos)
100 g
Chili flakes
Näringsvärde per portion
- Energi 571 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 66 g
- Protein 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Potatisgnocchi: Lägg potatisgnocchi i en skål och täck med kallt vatten. Låt stå minst 10 min. Frys in gnocchin som blir över.
- Ratatouille: Skär zucchini, röd paprika och tomat i bitar. Klyfta rödlök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök, zucchini och paprika på hög värme ca 4 min.
- Tillsätt tomat, pressad vitlök, torkad rosmarin, socker, krossade tomater och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 5 min. Smaka av med lite salt.
- Potatisgnocchi: Hetta upp olivolja i en stekpanna. Fräs väl avrunnen gnocchi tills den fått fin färg.
- Blanda potatisgnocchi och babyspenat med ratatouille. Smula över fetaost. Strö på lite chili flakes, efter smak.