Utan gluten
Varmrökt lax med äppelsallad och dillsås
4.04 (686)
Under 25 min
9 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Fisk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Flingsalt
- flytande honung
- olivolja
- salt
- svartpeppar
- vitvinsvinäger
Dill
10 g
Matyoghurt
1 ½ dl
Dijonsenap
1 tsk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Grönt äpple
1 st
Gurka
¾ st
Bananschalottenlök
1 st
Vitvinsvinäger
1 msk
Flytande honung
½ msk
Salt
1 krm
Svartpeppar
Potatis
450 g
Dill
10 g
Varmrökt lax
200 g
Olivolja
Flingsalt
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 548 kcal
- Fett:
- 24 g
- Kolhydrater:
- 52 g
- Protein:
- 32 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka potatis i lättsaltat vatten.
Grovhacka dill och lägg i en liten skål. Blanda med matyoghurt, dijonsenap, salt och lite nymald svartpeppar.
Tärna äpple och gurka. Skiva bananschalottenlök. Lägg allt i en skål. Blanda med vitvinsvinäger, honung, salt och lite nymald svartpeppar.
Grovhacka dill. Ringla lite olivolja och strö dill och lite flingsalt över den nykokta potatisen. Servera med varmrökt lax, äppelsallad och dillsås.
Smaklig måltid!