Halloumi- och zucchinisouvlaki med bulgur och tzatziki
Löpefri

Halloumi- och zucchinisouvlaki med bulgur och tzatziki

Nytt recept
Under 30 min
9 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Grillspett
  • grönsaksbuljong
  • olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vatten
  • vitlök
Gul lök
½ st
Olivolja
Bulgur
125 g
(Vete)
Tomatpuré
1 msk
Vatten
4 dl
Grönsaksbuljong
½ tärning
Citron
½ st
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
10 g
Zucchini
½ st
Matyoghurt
1 dl
(Mjölk, Laktos)
Vitlök
1 klyfta
Salt
2 krm
Svartpeppar
Halloumi
150 g
(Mjölk, Laktos)
Zucchini
½ st
Grillspett
4 st
Salt
2 krm
Mixsallad
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
508 kcal
Fett:
25 g
Kolhydrater:
43 g
Protein:
27 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Vill du grilla, tänd grillen.
Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök, bulgur och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme under lock ca 15 min. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar. 
Grovriv zucchini och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Dela halloumi i 4 bitar. Skär zucchini i 4 tjocka stavar. Trä upp allt på grillspett. Stek eller grilla spetten ca 1 min per sida, tills de fått fin färg. Krydda zucchinin med salt.
Grovhacka bladpersilja och strö över bulgurn. Servera med souvlaki, tzatziki och mixsallad!
Smaklig måltid!