Vill du grilla, tänd grillen.
Bulgur: Finhacka gul lök. Hetta upp lite olivolja i en kastrull och fräs lök, bulgur och tomatpuré ca 4 min. Tillsätt vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme under lock ca 15 min. Smaka av med pressad citronsaft, lite salt och nymald svartpeppar.
Tzatziki: Grovriv zucchini och lägg i en skål. Blanda med matyoghurt, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar.
Souvlaki: Dela halloumi i 4 bitar. Skär zucchini i 4 tjocka stavar. Trä upp allt på grillspett. Stek eller grilla spetten ca 1 min per sida, tills de fått fin färg. Krydda zucchinin med salt.
Grovhacka bladpersilja och strö över bulgurn. Servera med souvlaki, tzatziki och mixsallad!
Allergener
Basvarorna kan innehålla andra allergener