Pasta pesto pomodoro med nötter och soltorkade tomater
3.92 (220)
Under 25 min
8 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- rödvinsvinäger
- salt
- svartpeppar
- vitlök
Mezze maniche rigate
200 g
Pinjenötter
20 g
Ruccola
30 g
Fetaost
100 g
Soltorkade tomater
½ burk
Pinjenötter
20 g
Olivolja
2 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 758 kcal
- Fett:
- 35 g
- Kolhydrater:
- 83 g
- Protein:
- 28 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Tips från kocken:
Spara gärna oljan från de soltorkade tomaterna och använd i receptet!
Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till punkt 5.
Rosta alla pinjenötter i en torr och het stekpanna ca 2 min. Lägg i en skål. Spara pannan.
Smula fetaost. Grovhacka soltorkade tomater. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, olivolja (se tips!), rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Finhacka gul lök. Tärna zucchini i cm-stora bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och fräs grönsakerna på hög värme ca 4 min, tills de fått fin färg. Smaka av med salt.
Blanda kokt pasta med sparat pastavatten och pesto pomodoro. Vänd ner grönsakerna. Servera pastan med pinjenötter och ruccola!
Smaklig måltid!