Pasta pesto pomodoro med nötter och soltorkade tomater

Pasta pesto pomodoro med nötter och soltorkade tomater

3.92 (220)
Under 25 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • rödvinsvinäger
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlök
Mezze maniche rigate
200 g
(Vete)
Pinjenötter
20 g
Ruccola
30 g
Fetaost
100 g
(Mjölk, Laktos)
Soltorkade tomater
½ burk
Pinjenötter
20 g
Olivolja
2 tsk
Rödvinsvinäger
1 tsk
Svartpeppar
Gul lök
1 st
Zucchini
1 st
Vitlök
1 klyfta
Olivolja
Salt
1 krm
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
Energi:
758 kcal
Fett:
35 g
Kolhydrater:
83 g
Protein:
28 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Spara gärna oljan från de soltorkade tomaterna och använd i receptet!

Koka mezze maniche rigate enligt anvisning på förpackningen. Spara ½ dl pastavatten till punkt 5.
Rosta alla pinjenötter i en torr och het stekpanna ca 2 min. Lägg i en skål. Spara pannan.
Smula fetaost. Grovhacka soltorkade tomater. Lägg allt i en mixerbunke och tillsätt pinjenötter, olivolja (se tips!), rödvinsvinäger och lite nymald svartpeppar. Mixa slätt.
Finhacka gul lök. Tärna zucchini i cm-stora bitar. Skiva vitlök tunt. Hetta upp lite olivolja i den använda stekpannan och fräs grönsakerna på hög värme ca 4 min, tills de fått fin färg. Smaka av med salt.
Blanda kokt pasta med sparat pastavatten och pesto pomodoro. Vänd ner grönsakerna. Servera pastan med pinjenötter och ruccola! 
Smaklig måltid!