Laktosfri
Kyckling i röd currysås
med nudlar och jordnötter3.96 (656)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
 - Ägg·
 - Vete
 
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
 - salt
 - socker
 - vatten
 
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Kycklingfilé strimlad
300 g
Salt
½ tsk
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Vatten
1 dl
Socker
1 tsk
Majsstärkelse
½ msk
Broccoli
1 st
Äggnudlar
125 g
Lime
½ st
Hackade jordnötter
1 förp
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
 - 716 kcal
 - Fett:
 - 25 g
 - Kolhydrater:
 - 67 g
 - Protein:
 - 55 g
 
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
 Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Dela broccoli i små buketter. Koka upp lättsaltat vatten till steg 5.
 Hetta upp lite olja i en stekgryta. Stek strimlad kyckling på hög värme ca 2 min, tills den fått fin färg. Krydda med salt.
Tillsätt lök, paprika och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner coconut cream, kycklingbuljong, vatten och socker. Koka upp och sjud ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ut majsstärkelse med lika delar vatten och rör ner i pannan.
 Lägg ner äggnudlar och broccoli i det kokande vattnet. Koka enligt anvisning på nudelförpackningen. Klyfta lime. 
Servera kyckling i röd currysås med nudlar, broccoli och limeklyfta. Toppa med hackade jordnötter. 
Smaklig måltid!
