Laktosfri
Kyckling i röd currysås
med nudlar och jordnötter3.91 (627)
Under 20 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Jordnötter·
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- salt
- vatten
- socker
Bananschalottenlök
1 st
Röd paprika
1 st
Olja
Minutbitar
300 g
Salt
½ tsk
Röd currypasta
½ förp
Coconut cream
1 förp
Kycklingbuljong
½ påse
Vatten
1 dl
Socker
1 tsk
Majsstärkelse
½ msk
Äggnudlar
125 g
Lime
½ st
Hackade jordnötter
½ förp
Broccoli
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 654 kcal
- Fett:
- 20 g
- Kolhydrater:
- 65 g
- Protein:
- 52 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Klyfta bananschalottenlök och röd paprika. Dela broccoli i små buketter. Koka upp lättsaltat vatten till steg 5.
Hetta upp lite neutral olja i en stekpanna. Stek kyckling minutbitar med salt på hög värme ca 3 min, tills den fått fin färg.
Tillsätt lök, paprika och röd currypasta. Fräs ytterligare ca 2 min.
Rör ner coconut cream, kycklingbuljong, vatten och socker. Koka upp och sjud ca 2 min, tills kycklingen är helt genomstekt. Rör ut majsstärkelse med lika delar vatten och rör ner i pannan.
Lägg ner äggnudlar och broccoli i det kokande vattnet. Koka enligt anvisning på nudelförpackningen. Klyfta lime.
Servera kyckling i röd currysås med nudlar och limeklyfta. Toppa med hackade jordnötter.
Smaklig måltid!