Kryddig tomat- och zucchinigryta med cashewnötter och lime
Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan

Kryddig tomat- och zucchinigryta med cashewnötter och lime

Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Cashewnötter

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
  • vitlök
Lime
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Zucchini
½ st
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Basmatiris
135 g
Gurka
1 st
Cashewnötter
40 g
(Cashewnötter)
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
Energi:
625 kcal
Fett:
23 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
18 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen. 
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta bananschalottenlök. Skär zucchini i mindre bitar. Häll av och skölj blandade bönor.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, tomat, zucchini och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt spiskummin, torkad timjan, malen kanel, salt och lite nymald svartpeppar. 
Tillsätt blandade bönor, konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 8 min. Smaka av med saft från halva limen, lite salt och nymald svartpeppar.
Skär gurka i stavar. Klyfta resten av den använda limen. Lägg upp i skålar.
Toppa tomat- och zucchinigryta med cashewnötter, rivet limeskal och lite chili flakes. Servera med nykokt basmatiris, gurka och limeklyftor.
Smaklig måltid!