Laktosfri
Utan gluten
Vegetariskt
Vegan
Kryddig tomat- och zucchinigryta med cashewnötter och lime
Nytt recept
Under 35 min
14 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Cashewnötter
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
- vitlök
Lime
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Zucchini
½ st
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Spiskummin
½ tsk
Torkad timjan
½ tsk
Malen kanel
1 krm
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Kons. körsbärstomater
1 förp
Coconut cream
1 förp
Vatten
1 dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Basmatiris
135 g
Gurka
1 st
Cashewnötter
40 g
Chili flakes
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 625 kcal
- Fett:
- 23 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 18 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skölj limen i ljummet vatten och finriv skalet. Klyfta bananschalottenlök. Skär zucchini i mindre bitar. Häll av och skölj blandade bönor.
Hetta upp lite olivolja i en stekgryta. Fräs lök, tomat, zucchini och pressad vitlök ca 2 min. Tillsätt spiskummin, torkad timjan, malen kanel, salt och lite nymald svartpeppar.
Tillsätt blandade bönor, konserverade körsbärstomater, coconut cream, vatten och smulad grönsaksbuljong. Sjud ca 8 min. Smaka av med saft från halva limen, lite salt och nymald svartpeppar.
Skär gurka i stavar. Klyfta resten av den använda limen. Lägg upp i skålar.
Toppa tomat- och zucchinigryta med cashewnötter, rivet limeskal och lite chili flakes. Servera med nykokt basmatiris, gurka och limeklyftor.
Smaklig måltid!