Utan gluten
Löpefri
Halloumistroganoff med champinjonsallad
Nytt recept
Under 20 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- sambal oelek
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
- vitvinsvinäger
Morot
1 st
Bananschalottenlök
1 st
Halloumi
200 g
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 msk
Paprikapulver
½ msk
Torkad oregano
1 tsk
Dijonsenap
½ msk
Sambal oelek
½ tsk
Mjölk
1 ½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Matyoghurt
½ dl
Salt
Svartpeppar
Champinjoner
125 g
Tomat
1 st
Ruccola
30 g
Olivolja
1 tsk
Vitvinsvinäger
Salt
Svartpeppar
Basmatiris
135 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 718 kcal
- Fett:
- 32 g
- Kolhydrater:
- 70 g
- Protein:
- 37 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Dela morot i tunna stavar. Finhacka bananschalottenlök. Tärna halloumi.
Hetta upp lite olivolja i en stekpanna och stek halloumin tills den fått fin färg. Lägg över på ett fat.
I samma panna, stek lök och morot ca 2 min. Tillsätt pressad vitlök, tomatpuré, paprikapulver, torkad oregano, dijonsenap, sambal oelek (efter smak), mjölk och smulad grönsaksbuljong. Sjud på svag värme ca 5 min.
Skiva champinjoner. Tärna tomat. Blanda skivade champinjoner, tomat och ruccola på ett fat. Ringla över olivolja och smaka av med lite vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar.
Rör ner matyoghurt och den stekta halloumin i pannan. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Servera halloumistroganoff med nykokt basmatiris och champinjonsallad.
Smaklig måltid!