Limekyckling i kokosmjölk med salladslök och nudlar
Laktosfri

Limekyckling i kokosmjölk

med salladslök och nudlar
Nytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Ägg
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olja
  • socker
  • svartpeppar
  • vatten
Äggnudlar
1 förp
(Ägg, Vete)
Broccoli
1 st
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Olja
½ msk
Malen ingefära
1 påse
Chili flakes
½-1 förp
Svartpeppar
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Coconut cream
1 förp
Limeblad
½ förp
Socker
1 tsk
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
Energi:
606 kcal
Fett:
18 g
Kolhydrater:
61 g
Protein:
51 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till äggnudlarna i punkt 5.
 Skär broccoli i små buketter och finstrimla stjälken. Halvera champinjoner. Klyfta gul lök och finhacka vitlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar. 
 Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling ca 2 min. Tillsätt champinjoner, gul lök, vitlök, malen ingefära och chili flakes. Fräs ytterligare 2 min.
Tillsätt vatten, kycklingbuljong, coconut cream, limeblad och socker. Koka upp och sjud ca 7 min. Tillsätt broccoli och sjud ytterligare 2 min. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner limeskal och pressad limesaft i grytan.
 Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Lägg äggnudlar i djupa skålar. Häll på limekyckling och servera.
Smaklig måltid!