Laktosfri
Limekyckling i kokosmjölk
med salladslök och nudlarNytt recept
Under 30 min
12 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Ägg·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olja
- socker
- svartpeppar
- vatten
Äggnudlar
1 förp
Broccoli
1 st
Champinjoner
125 g
Gul lök
1 st
Vitlök
2 klyfta
Kycklingfilé
300 g
Olja
½ msk
Malen ingefära
1 påse
Chili flakes
½-1 förp
Svartpeppar
Vatten
2 dl
Kycklingbuljong
1 påse
Coconut cream
1 förp
Limeblad
½ förp
Socker
1 tsk
Lime
1 st
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 606 kcal
- Fett:
- 18 g
- Kolhydrater:
- 61 g
- Protein:
- 51 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka upp lättsaltat vatten i en rymlig kastrull till äggnudlarna i punkt 5.
Skär broccoli i små buketter och finstrimla stjälken. Halvera champinjoner. Klyfta gul lök och finhacka vitlök. Skär kycklingfilé i mindre bitar.
Hetta upp neutral olja i en wok eller rymlig stekpanna. Fräs kyckling ca 2 min. Tillsätt champinjoner, gul lök, vitlök, malen ingefära och chili flakes. Fräs ytterligare 2 min.
Tillsätt vatten, kycklingbuljong, coconut cream, limeblad och socker. Koka upp och sjud ca 7 min. Tillsätt broccoli och sjud ytterligare 2 min. Tvätta lime i ljummet vatten och finriv skalet. Blanda ner limeskal och pressad limesaft i grytan.
Koka äggnudlar enligt anvisning på förpackningen.
Lägg äggnudlar i djupa skålar. Häll på limekyckling och servera.
Smaklig måltid!