Ugnstekt lax med teriyakisås och grönsaker
Laktosfri

Ugnstekt lax med teriyakisås

och grönsaker
3.81 (131)
Under 30 min
8 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Fisk
    ·
  • Sojabönor
    ·
  • Sesamfrön
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Salt
  • svartpeppar
Laxfilé
2 st
(Fisk)
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Rödlök
1 st
Teriyakisås
1 förp
(Sojabönor, Sesamfrön, Vete)
Sesamfrön
1 msk
(Sesamfrön)
Röd paprika
1 st
Babyspenat
30 g
Jasminris
135 g
Näringsinnehåll per portion
  • Energi: 663 kcal
  • Fett: 25 g
  • Kolhydrater: 72 g
  • Protein: 36 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Tips från kocken:

Har du tid? Gör gärna en dressing på lite olivolja och vinäger till salladen.

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka jasminris enligt anvisning på förpackningen.
Lägg laxfilé i en smord ugnsform, krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Klyfta rödlök och strö runt laxen. Häll teriyakisås över fisken och strö över sesamfrön. Tillaga högt upp i ugnen ca 12 min, tills fisken är klar.
Skär röd paprika i bitar och lägg i en salladsskål tillsammans med babyspenat.
Servera ugnsbakad teriyakilax med sallad och jasminris.
Smaklig måltid!