Ingredienser
2 pers
Allergener
- Mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- vatten
- balsamvinäger
- salt
- svartpeppar
Till servering
Linguine (Vete)
200 g
Broccoli
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit
Bolognese
Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Nötfärs
250 g
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Balsamvinäger
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
- Energi 755 kcal
- Fett 26 g
- Kolhydrater 81 g
- Protein 48 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
Tips från kocken:
Det går också bra att låta broccolin koka med pastan de sista minuterna.
- Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
- Förberedelser: Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finriv parmesanost. Grovhacka gul lök. Tärna tomat.
- Koka broccoli i lättsaltat vatten, ca 3 min (se tips!).
- Bolognese: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och nötfärs ca 4 min. Tillsätt tomat, vatten, tomatpuré, balsamvinäger, pressad vitlök, torkad rosmarin, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min under lock.
- Blanda nykokt linguine med bolognesesås. Toppa med riven parmesan. Servera med broccoli.