Bolognese med linguine och parmesan
20-30
Laktosfri

Bolognese med linguine och parmesan

Ingredienser

Allergener
  • Mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • vatten
  • balsamvinäger
  • salt
  • svartpeppar

Till servering

Linguine (Vete)
200 g
Broccoli
1 st
Parmesanost (Mjölk)
1 bit

Bolognese

Gul lök
1 st
Tomat
1 st
Olivolja
1 msk
Nötfärs
250 g
Vatten
1 ½ dl
Tomatpuré
½ förp
Balsamvinäger
2 tsk
Vitlök
1 klyfta
Torkad rosmarin
1 tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
2 krm
Svartpeppar
Näringsvärde per portion
  • Energi 755 kcal
  • Fett 26 g
  • Kolhydrater 81 g
  • Protein 48 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

Tips från kocken:

Det går också bra att låta broccolin koka med pastan de sista minuterna.

  1. Koka linguine enligt anvisning på förpackningen.
  2. Förberedelser: Skär broccoli i buketter och skiva stammen tunt. Finriv parmesanost. Grovhacka gul lök. Tärna tomat. 
  3. Koka broccoli i lättsaltat vatten, ca 3 min (se tips!).
  4. Bolognese: Hetta upp olivolja i en stekgryta och fräs lök och nötfärs ca 4 min. Tillsätt tomat, vatten, tomatpuré, balsamvinäger, pressad vitlök, torkad rosmarin, smulad kycklingbuljong, salt och lite nymald svartpeppar. Sjud ca 5 min under lock.
  5. Blanda nykokt linguine med bolognesesås. Toppa med riven parmesan. Servera med broccoli.