Utan gluten
Vegetariskt
Rotfruktspanna med rosmarin och dijonsenap
Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Laktos·
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Senap
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- olivolja
- salt
- socker
- svartpeppar
- tomatpuré
- vitlök
Palsternacka
300 g
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Torkad rosmarin
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 ½ msk
Socker
½ tsk
Dijonsenap
1 tsk
Mjölk
1 dl
Vispgrädde
½ dl
Grönsaksbuljong
½ påse
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Basmatiris
135 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 609 kcal
- Fett:
- 19 g
- Kolhydrater:
- 93 g
- Protein:
- 17 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och klyfta palsternacka och rödlök. Lägg i en smord ugnsform. Tillsätt cocktailtomater och blanda ner torkad rosmarin, olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Pressa ner vitlök och fräs ca 1 min på svag värme utan att löken får färg.
Rör ner tomatpuré, socker, dijonsenap, mjölk, vispgrädde och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 4 min.
Häll av och skölj blandade bönor. Vänd ner de rostade grönsakerna och blandade bönor i såsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja och strö över pannan. Servera rotfruktspanna med nykokt basmatiris och ruccola.
Smaklig måltid!