Rotfruktspanna med rosmarin och dijonsenap
Utan gluten
Vegetariskt

Rotfruktspanna med rosmarin och dijonsenap

Nytt recept
Under 35 min
11 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Laktos
    ·
  • Mjölk
    ·
  • Svaveldioxid
    ·
  • Senap

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Mjölk
  • olivolja
  • salt
  • socker
  • svartpeppar
  • tomatpuré
  • vitlök
Palsternacka
300 g
Rödlök
1 st
Cocktailtomater
250 g
Torkad rosmarin
½ msk
Olivolja
½ msk
Salt
½ tsk
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Tomatpuré
1 ½ msk
Socker
½ tsk
Dijonsenap
1 tsk
(Svaveldioxid, Senap)
Mjölk
1 dl
(Mjölk)
Vispgrädde
½ dl
(Mjölk, Laktos)
Grönsaksbuljong
½ påse
Blandade bönor (190 g)
1 förp
Salt
Svartpeppar
Bladpersilja
20 g
Basmatiris
135 g
Ruccola
30 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
609 kcal
Fett:
19 g
Kolhydrater:
93 g
Protein:
17 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

Värm ugnen till 225°C (varmluft) eller 250°C (vanlig).
Koka basmatiris enligt anvisning på förpackningen.
Skala och klyfta palsternacka och rödlök. Lägg i en smord ugnsform. Tillsätt cocktailtomater och blanda ner torkad rosmarin, olivolja och salt. Rosta högt upp i ugnen ca 25 min.
Hetta upp olivolja i en rymlig stekpanna. Pressa ner vitlök och fräs ca 1 min på svag värme utan att löken får färg.
Rör ner tomatpuré, socker, dijonsenap, mjölk, vispgrädde och smulad grönsaksbuljong. Låt sjuda ca 4 min.
Häll av och skölj blandade bönor. Vänd ner de rostade grönsakerna och blandade bönor i såsen. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Grovhacka bladpersilja och strö över pannan. Servera rotfruktspanna med nykokt basmatiris och ruccola.
Smaklig måltid!