Laktosfri
Nötfärsjärpar med parmesan i tomatsås
Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Olivolja
- salt
- svartpeppar
- vatten
Parmesanost
1 bit
Ströbröd
¼ förp
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Pastasås
½ förp
Vatten
½ dl
Torkad rosmarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Casarecce
200 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 720 kcal
- Fett:
- 22 g
- Kolhydrater:
- 86 g
- Protein:
- 46 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Finriv parmesanost. Blanda riven parmesan, ströbröd, vatten, pressad vitlök, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till ca 6 små järpar.
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen.
Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt pastasås och vatten. Koka upp. Krydda med torkad rosmarin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg ner järparna i tomatsåsen och sjud ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd järparna efter halva tiden.
Servera nötfärsjärpar med parmesan i tomatsås med nykokt pasta och cocktailtomater.
Smaklig måltid!