Nötfärsjärpar med parmesan i tomatsås
Laktosfri

Nötfärsjärpar med parmesan i tomatsås

Nytt recept
Under 30 min
10 Ingredienser

Ingredienser

2 pers
Allergener:
  • Mjölk
    ·
  • Vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror:
  • Olivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • vatten
Parmesanost
1 bit
(Mjölk)
Ströbröd
¼ förp
(Vete)
Vatten
½ dl
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Nötfärs
250 g
Bananschalottenlök
1 st
Olivolja
Vitlök
1 klyfta
Pastasås
½ förp
Vatten
½ dl
Torkad rosmarin
½ tsk
Salt
Svartpeppar
Casarecce
200 g
(Vete)
Cocktailtomater
250 g
Näringsinnehåll per portion
Energi:
720 kcal
Fett:
22 g
Kolhydrater:
86 g
Protein:
46 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.

Så här gör du

 Finriv parmesanost. Blanda riven parmesan, ströbröd, vatten, pressad vitlök, salt, lite nymald svartpeppar och nötfärs i en bunke. Forma till ca 6 små järpar.
Koka casareccepasta enligt anvisning på förpackningen.
 Finhacka bananschalottenlök. Hetta upp lite olivolja i en rymlig stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök hastigt. Tillsätt pastasås och vatten. Koka upp. Krydda med torkad rosmarin och smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
Lägg ner järparna i tomatsåsen och sjud ca 12 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Vänd järparna efter halva tiden.
Servera nötfärsjärpar med parmesan i tomatsås med nykokt pasta och cocktailtomater.
Smaklig måltid!