Marockanska kalkonfrikadeller i kryddig tomatsås
15-20

Marockanska kalkonfrikadeller i kryddig tomatsås

Ingredienser

Allergener
  • Laktos,
  • mjölk,
  • vete

Basvarorna kan innehålla andra allergener

Basvaror

  • olivolja
  • socker
  • salt
  • svartpeppar
  • mjölk

Tomatsås

Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Kanel malen
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar

Kalkonfrikadeller

Kalkonfärs
300 g
Ströbröd (Vete)
1 förp
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar

Tillbehör

Bulgur (Vete)
125 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
  • Energi 734 kcal
  • Fett 34 g
  • Kolhydrater 64 g
  • Protein 42 g
Information om allergener

Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
  2. Tomatsås: Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca 1 min utan att löken får färg. Tillsätt Linas tre kryddor och malen kanel.
  3. Rör ner krossade tomater, vispgrädde, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda under lock på svag värme medans du rullar frikadellerna.
  4. Kalkonfrikadeller: Blanda kalkonfärs, ströbröd, mjölk, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda väl och forma färsen till ca 8 frikadeller.
  5. Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud under lock ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
  6. Servera marockanska kalkonfrikadeller med bulgur och cocktailtomater.