Ingredienser
2 pers
Allergener
- Laktos,
- mjölk,
- vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror
- olivolja
- socker
- salt
- svartpeppar
- mjölk
Tomatsås
Gul lök
1 st
Olivolja
½ msk
Vitlök
1 klyfta
Linas tre kryddor
½ förp
Kanel malen
½ förp
Krossade tomater
1 förp
Vispgrädde (Mjölk, Laktos)
½ dl
Socker
½ tsk
Kycklingbuljong
½ påse
Salt
Svartpeppar
Kalkonfrikadeller
Kalkonfärs
300 g
Ströbröd (Vete)
1 förp
Mjölk (Mjölk)
2 msk
Vitlök
1 klyfta
Salt
½ tsk
Svartpeppar
Tillbehör
Bulgur (Vete)
125 g
Cocktailtomater
250 g
Näringsvärde per portion
- Energi 734 kcal
- Fett 34 g
- Kolhydrater 64 g
- Protein 42 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassan.
Så här gör du
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
- Tomatsås: Finhacka gul lök. Hetta upp olivolja i en stekgryta. Fräs lök och pressad vitlök ca 1 min utan att löken får färg. Tillsätt Linas tre kryddor och malen kanel.
- Rör ner krossade tomater, vispgrädde, socker och smulad kycklingbuljong. Låt sjuda under lock på svag värme medans du rullar frikadellerna.
- Kalkonfrikadeller: Blanda kalkonfärs, ströbröd, mjölk, pressad vitlök, salt och lite nymald svartpeppar i en bunke. Blanda väl och forma färsen till ca 8 frikadeller.
- Lägg ner frikadellerna i tomatsåsen och sjud under lock ca 10 min, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C). Späd eventuellt med lite vatten. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar.
- Servera marockanska kalkonfrikadeller med bulgur och cocktailtomater.