Laktosfri
Rigatepasta med fläskkotlett i mild senapssås
Nytt recept
Under 35 min
10 Ingredienser
Ingredienser
2 pers
2 pers
Allergener:
- Mjölk·
- Svaveldioxid·
- Vete
Basvarorna kan innehålla andra allergener
Basvaror:
- Mjölk
- salt
- smör
- svartpeppar
- vetemjöl
- vitlök
Mezze maniche rigate
200 g
Broccoli
1 st
Gurka
1 st
Babyspenat
30 g
Fläskkotlett
300 g
Salt
2 krm
Svartpeppar
Smör
1 msk
Gul lök
½ st
Vitlök
1 klyfta
Smör
1 msk
Vetemjöl
½ tsk
Mjölk
1 ½ dl
Kycklingbuljong
½ påse
Torkad oregano
1 tsk
Torkad dragon
1 tsk
Dijonsenap
1 tsk
Salt
Svartpeppar
Näringsinnehåll per portion
- Energi:
- 791 kcal
- Fett:
- 26 g
- Kolhydrater:
- 84 g
- Protein:
- 55 g
Information om allergener
Allergener är tänkta som vägledande information och baseras på ingredienserna och inte "spår av". Vänligen kontrollera innehållet i varorna du får i kassen.
Så här gör du
Koka rigatepasta enligt anvisning på förpackningen. Dela broccoli i små buketter och skiva stammen tunt. Koka med pastan ca 3 min mot slutet.
Skär gurka i stavar. Lägg upp gurka och babyspenat i skålar.
Skär fläskkotlett i ca 2 cm tunna skivor och krydda med salt och lite nymald svartpeppar. Lägg åt sidan.
Finhacka gul lök och vitlök. Hetta upp smör i en liten kastrull och fräs all lök hastigt. Vispa ner vetemjöl.
Fortsätt vispa i mjölk, lite i taget, smulad kycklingbuljong, torkad oregano, torkad dragon och dijonsenap. Sjud ca 5 min på svag värme. Smaka av med lite salt och nymald svartpeppar. Håll varm till servering.
Hetta upp smör i en stekpanna och stek kotletterna ca 4 min per sida, tills de är helt genomstekta (innertemp 72°C).
Häll såsen över fläskkotletterna i pannan (eller servera var för sig). Servera med nykokt pasta och grönsaker.
Smaklig måltid!